L. Stankūnaitės tėvas dukrai nepraneš apie N. Venckienės suėmimą

Trečiadienį Generalinė prokuratūra pranešė apie buvusios teisėjos Neringos Venckienės suėmimą ir galimą grąžinimą į Lietuvą. Kaune gyvenantys Laimutės Stankūnaitės tėvai džiaugėsi šia žinia, kurios, pripažįsta, išgirsti jau nesitikėjo. Nukentėjusiosios tėvas Stasys Stankūnas viliasi, kad Lietuvoje N.Venckienei bus skirta reali laisvės atėmimo bausmė. 

 Trečiadienį pranešta, kad JAV suimta N.Venckienė. Ši žinia nudžiugino L.Stankūnaitės tėvą S.Stankūną. <br> Lrytas.lt montažas
 Trečiadienį pranešta, kad JAV suimta N.Venckienė. Ši žinia nudžiugino L.Stankūnaitės tėvą S.Stankūną. <br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2018, 3:43 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:05 PM

„Maloni žinia. Kuriam čia nebus malonu, kai (suimama) tokia veikėja, kuri visą gyvenimą sudaužė – ir mūsų, ir abiejų dukrų, ir anūkių... Dešimt metų teismų... Net nesinori apie ją kalbėti“, – sakė L.Stankūnaitės tėvas Stasys Stankūnas. 

Jis prisipažino, kad nelabai tikėjosi, jog buvusi teisėja bus suimta. Vyras įsitikinęs, kad N.Venckienė buvo pagrindinė visos nešvarios istorijos sumanytoja. 

Visgi kauniečių šeima neketina vėl veltis į teismus. „Nesiruošiame kišti pinigų advokatams. Jau atsibodo visas tas valsas. Yra valstybė, tegu valstybė ir teisia“, – sakė S.Stankūnas. 

Vyras nesitiki, kad dukrai pavyks iš N.Venckienės prisiteisti moralinės ar kitokios žalos atlyginimą. „Ji (N.Venckienė. – Red.) savo namą padovanojo Venckui, su kuriuo išsiskyrė. Kuo ji padengs ieškinius? Ji nieko neturi.

Gerai tik tiek, kad bus įvykdytas teisingumas. Būtų labai malonu, jei ji sėstų į kalėjimą. Nieko daugiau mums ir nereikia“, – kalbėjo S.Stankūnas. 

Praneš apsaugininkai

Su L.Stankūnaite tėvai susisiekti gali tik Vilniaus policijos komisariate. Ten vykti artimiausiu metu dėl didelių šalčių neplanuoja. 

S.Stankūnas tikino, kad apie N.Venckienės suėmimą jo dukrai praneš apsaugininkai. „Apsauga jai būtinai praneš, kalbos nėra“, – tikino S.Stankūnas. 

Vyras sakė ramiai lauksiąs JAV teisėsaugos sprendimo dėl N.Venckienės išdavimo Lietuvai. „Čia taip greitai niekas neįvyks. Malonu būtų ją (N.Venckienę. – Red.) pamatyti, žinoma, su apyrankėm (antrankiais. – Red.)“, – ironizavo L.Stankūnaitės tėvas. 

Bendrauja policijoje

Prieš dvejus metus vyras „Lietuvos rytui“ pasakojo, kad užsienyje gyvenanti duktė ir paauglė anūkė niekuo nesiskundė ir jau priprato prie naujos šalies ir naujų namų. Jos tuo metu gyveno trijų kambarių bute, už kurio išlaikymą mokėjo pačios. 

L.Stankūnaitė dirbo, turėjo automobilį, o mergaitė lankė mokyklą. 

„Abi moka tos šalies kalbą, mergaitė gal net geriau nei Laimutė, nes vaikai daug imlesni. Bet ir duktė kalba neblogai, nes jei nemokėtų kalbos, negalėtų dirbti, o jos darbe bendrauti su žmonėmis tenka nemažai“, – pasakojo S.Stankūnas. 

Su dukterimi ir anūke Stankūnai po to, kai jos 2013 metų rugpjūčio pabaigoje išvyko iš Lietuvos, buvo susitikę kelis kartus.

Susisiekti su dukterimi iš namų tėvai negali. Internetu bendraujama tik tada, kai Stankūnai atvyksta iš Kauno į Kriminalinės policijos biurą Vilniuje. 

„Dažnai važiuojame į teismus Vilniuje ar kitais reikalais, tad užsukę į Policijos departamentą paprašome susisiekti su dukterimi. Jei Laimutė neturi jokių reikalų, pokalbių trukmė neribojama, aptariame ir teismų procesų reikalus, pakalbame, kaip joms sekasi“, – prieš dvejus metus pasakojo kaunietis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.