Piktnaudžiavimu įtariamas Santaros klinikų vadovas nušalintas nuo pareigų

Piktnaudžiavimu korupcijos byloje įtariamas Santaros klinikų generalinis direktorius Kęstutis Strupas ketvirtadienį nušalintas nuo pareigų, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

 K.Strupas.<br> D.Umbraso nuotr.
 K.Strupas.<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2018, 12:08 PM

Toks sprendimas priimtas Santaros klinikų dalininkų – Sveikatos apsaugos ministerijos ir Vilniaus universiteto atstovų – susirinkime.

„Reikiami dokumentai dėl įstaigos vadovo nušalinimo jau parengti. Su dalininkų sprendimu dėl nušalinimo nuo pareigų nuo vasario 22 dienos prof. K. Strupas jau susipažino bei patvirtino tai parašu“, – BNS informavo ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

Remiantis Darbo kodekso nuostatomis, vadovas nušalintas vienam mėnesiui, ateityje dalininkai svarsto kreiptis į teisėsaugos institucijas dėl nušalinimo ilgesniam terminui.  

Dalininkai taip pat sutarė inicijuoti specialų auditą išsiaiškinti, kaip įstaigos vadovas kontroliavo ir užtikrino viešųjų pirkimų skaidrumą praėjusiais metais.

Laikinai vadovauti Santaros klinikoms nuspręsta skirti Santaros klinikų Vaikų ligoninės direktorių Juozą Raistenskį.

„Jis vadovautų, kol bus rastas ir paskirtas laikinasis vadovas iš šalies, kuris būtų nesusijęs su Santaros klinikomis ir sveikatos sistema. Prof. J. Raistenskis laikinai direktoriaus pareigoms skiriamas eiti, kad nesutriktų įstaigos darbas, būtiniausi sprendimai, be kurių gali kilti keblumų organizuojant pacientų gydymą“, – BNS informavo ministro patarėja.

Specialiųjų tyrimų tarnyba trečiadienį pranešė tirianti galimą kyšininkavimo mechanizmą, kai už laimėtus viešuosius pirkimus iš įmonių reikalauta neteisėto finansinio atlygio, kuris užmaskuotas kaip parama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.