Santaros klinikų IT projektų vadovui – pusmečio namų areštas

Teisėsaugai atliekant tyrimą dėl galimos korupcijos Santaros klinikose šios ligoninės informacinių technologijų projektų vadovui skirtas pusmečio namų areštas. Jis šioje byloje įtariamas kyšininkavimu. 

 Teisėsauga sako turinti duomenų, kad kyšiai Santarų klinikų atstovams galėjo būti mokami užmaskuojant juos kaip paramą.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Teisėsauga sako turinti duomenų, kad kyšiai Santarų klinikų atstovams galėjo būti mokami užmaskuojant juos kaip paramą.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2018, 3:03 PM

Teisėsauga neatskleidžia šio asmens vardo ir pavardės. 

„Santaros klinikų Informatikos ir plėtros centro Informacinių technologijų skyriaus projektų vadovui M. G. skirta kardomoji priemonė – 6 mėnesių namų areštas“, – BNS penktadienį sakė Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovė spaudai Renata Endružytė. 

Vilniaus apylinkės teismas ketvirtadienį leido 14-ai parų suimti kyšininkavimu įtariamą Santaros klinikų Informatikos ir plėtros centro direktorių Romualdą Kizlaitį. 

Šiuo metu galimos stambios korupcijos Santaros klinikų byloje yra aštuoni įtariamieji. Tarp jų – nuo pareigų nušalintas ligoninės direktorius, piktnaudžiavimu įtariamas Kęstutis Strupas ir dar trys jos darbuotojai. Įtarimai dėl papirkimo pateikti keturiems privačių bendrovių atstovams.

Pasak R. Endružytės, likusiems šešiems įtariamiesiems skirti rašytiniai pasižadėjimai neišvykti. 

Teisėsauga sako turinti duomenų, kad kyšiai Santarų klinikų atstovams galėjo būti mokami užmaskuojant juos kaip paramą. Anot pareigūnų, verslininkai ligoninės darbuotojus galbūt papirkinėjo, kad laimėtų viešuosius pirkimus. 

K. Strupas naujienų portalui 15min.lt sakė esąs nekaltas ir nenaudojęs ligoninei skiriamos paramos asmeniniams poreikiams tenkinti. 

„O šiandien galiu drąsiai pasakyti, kad tas viskas turėtų nepasitvirtinti. Tai, kad aš kaip įstaigos vadovas vizuoju daug dokumentų, yra tiesa. Tos sumos, kurios įvardintos, yra nedidelės. Ir iš penkių paminėtų konkursų gal tik du dalyviai paramą pervedė, bet kai konkursai jau įvyko, ir tuos paramos prašymus aš kaip įstaigos, juridinio vieneto vadovas vizuoju ir turiu vizuoti“, – teigė nuo pareigų nušalintas ligoninės direktorius. 

Vykstant šiam tyrimui pareigūnai lankėsi Norvegijos kapitalo informacinių technologijų sprendimų grupei „Atea Baltic“ priklausančioje bendrovėje „Atea“ ir Lietuvos kapitalo IT bendrovėje „Fortevento“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.