A. Siaurusevičius Ukrainoje dalysis patirtimi apie LRT finansavimo modelį

Kaip užtikrinti tinkamą, stabilų ir nuo politinės valios nepriklausomą visuomeninio transliuotojo finansavimą? Kaip apsaugoti nacionalinio transliuotojo redakcinę nepriklausomybę? Šios temos dominuos rytoj Kijeve vyksiančioje tarptautinėje konferencijoje „Visuomeninių transliuotojų finansavimo modeliai: tarptautinė patirtis ir Ukrainos kontekstas“ (Public Broadcasting Financing Models: International Experience and Ukranian Context).

Audrius Siaurusevičius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Audrius Siaurusevičius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2018, 4:34 PM

Europos Tarybos ir Europos transliuotojų sąjungos (EBU) kartu su Ukrainos visuomeniniu transliuotoju organizuojamame forume patirtimi modernizuojant Lietuvos nacionalinį transliuotoją ir užtikrinant naują LRT finansavimo modelį dalysis LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

Primename, kad nuo 2015-ųjų, patvirtinus naują LRT finansavimo modelį, iš valstybės biudžeto visuomeniniam transliuotojui skiriamų lėšų dydis kiekvienais metais sudaro užpraeitų metų faktiškai gautų 1,5 procento valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų pajamų iš gyventojų pajamų mokesčio ir 1,3 procento iš akcizo pajamų.

Padidėjęs nacionalinio transliuotojo finansavimas pastaraisiais metais sudarė sąlygas LRT įgyvendinti nemažai technologinių inovacijų (HD raiška, nauja žinių studija, naujos technikos įsigijimai), pagerinti programų turinį. Visuomeninio transliuotojo modernėjimas ir turinio gerėjimas, kaip rodo apklausos, kelia ir visuomenės pasitikėjimo LRT reitingą bei augina auditoriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.