Eimutis Misiūnas: „Jaučiuosi kaip migracijos ministras“

Nors buvo skelbta, kad elektroninio balsavimo įteisinimas ir tokios sistemos sukūrimas yra vienas iš septynioliktosios Vyriausybės prioritetinių darbų, vis tik politikai realios galimybės balsuoti internetu suteikimą vertina kritiškai. 

Eimutis Misiūnas pažėrė kritikos Migracijos departamento vadovei.<br>T.Bauro nuotr.
Eimutis Misiūnas pažėrė kritikos Migracijos departamento vadovei.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2018, 8:28 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:39 AM

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“  paklaustas apie internetinį balsavimą sakė: „Judame ta linkme, ketvirtoji pramonės revoliucija susijusi su internetu ir elektroninėmis paslaugomis. Šiuo klausimu esu pakankamai konservatyvus, turime žiūrėti, kokias vertybes dedame ant kitos svarstyklių lėkštės. Į internetinį balsavimą reikia žiūrėti atsargiai ir atsakingai, juk nenorime, kad kažkas mums išrinktų valdžią“, – kalbėjo jis ir priminė kitų valstybių pavyzdžius, kuomet atlikti tyrimai dėl galimo kišimosi į rinkimus.

E.Misiūno teigimu, rinkimai demokratinėje valstybėje yra pamatinė nuostata ir šiuo atveju niekas neturi pakeisti rinkėjo valios.

Viešumoje pasirodžius informacijai, kad užsieniečiai leidžia naktis prie Migracijos departamento, šios įstaigos vadovė Evelina Gudzinskaitė buvo pakviesta pasiaiškinti. 

Ministro teigimu, Migracijos departamentas per dažnai viešumoje linksniuojamas neigiamu aspektu nei dėl gerų darbų. „Jaučiuosi kaip migracijos ministras... Kiekvieną dieną turiu smulkmeniškai įsigilinti į kokį nors reikalą ir nelieka laiko politikos formavimui, nes tenka spręsti smulkias problemas“, – kalbėjo jis ir pridūrė, kad departamento vadovės veiksmuose yra klaidų. E.Misiūnas pažėrė nemažai priekaištų E.Gudzinskaitei ir teigė, kad jos darbas bus vertinamas ir ateityje.

Ministro teigimu, daugumoje Europos šalių yra atskira institucija, kurie rūpinasi emigracija, imigracija, vizų išdavimu, užsieniečių integracija, o štai kaimyninėje Estijoje šiuo klausimus sprendžia po policijos skėčiu esanti tarnyba. E.Misiūnas teigė, kad bus siūloma stiprinti esantį Migracijos departamentą ir šis klausimas su premjeru Sauliumi Skverneliu bus aptartas vos šiam grįžus iš atostogų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.