Prasideda elektroninė registracija į Vilniaus mokyklas

Vilniuje ketvirtadienį prasideda elektroninė registracija į mokyklas.

 Į savivaldybei nepavaldžias mokyklas tėvai prašymus turi teikti pagal pačių įstaigų patvirtintą tvarką.<br> D.Umbraso nuotr.
 Į savivaldybei nepavaldžias mokyklas tėvai prašymus turi teikti pagal pačių įstaigų patvirtintą tvarką.<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2018, 4:11 PM

Sostinės savivaldybė informavo, kad šiemet prašymuose bus galima nurodyti tris pageidaujamas mokyklas, vieną jų būtina pasirinkti pagal gyvenamąją teritoriją.

Už švietimą atsakinga vicemerė Edita Tamošiūnaitė informuoja, kad savivaldybė atnaujino prioritetus, kai į mokyklą pretenduoja daugiau vaikų, nei yra vietų.

Pirmumą eilėje įgys vaikai iš daugiavaikių šeimų, dvynukai ar trynukai, norintys eiti į tą pačią klasę, turintys mokykloje besimokančių brolių ar seserų, augantys su vienu tėvu ar globėju, turintys teisę į specialią pagalba.

„Pirmumo taškai bus skiriami tiems moksleiviams, kurie jau daugiau nei porą metų yra deklaravę savo gyvenamąją vietą mokyklai priskirtoje teritorijoje“, – sako E. Tamošiūnaitė.

Šiemet taip pat išskirtos mokyklos, kurios priima moksleivius iš viso Vilniaus, ne tik gyvenančius mokyklai priskirtoje teritorijoje. Tokios yra Vilniaus Žirmūnų gimnazija, Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazija, Vilniaus licėjus, jos vykdo moksleivių atranką, taip pat ilgosios gimnazijos su inžinerine pakraipa ar su savitos pedagoginės sistemos elementais: Vilniaus Tuskulėnų gimnazija, Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinė gimnazija, Vilniaus Adomo Mickevičiaus gimnazija.

Į šias mokyklas prašymai turi būti pateikti iki kovo pabaigos, į visas kitas – iki gegužės pabaigos.

Nuo ketvirtadienio taip pat pradėjo veikti interaktyvus mokyklų žemėlapis. Jame įvedus namų adresą, pasirinkus mokomąją kalbą ir klasę, bus parodyta pagal deklaruotą gyvenamąją vietą vaikui priklausanti mokykla.

Į savivaldybei nepavaldžias mokyklas tėvai prašymus turi teikti pagal pačių įstaigų patvirtintą tvarką.

Prašymus galima užpildydi adresu svietimas.vilnius.lt. Tėvai, tai jau atlikę iki kovo 1-osios, prašymus turės koreguoti atsižvelgiant į priėmimo tvarkos pakeitimus.

Apie priėmimą tėvai bus informuoti elektroniniu būdu, sutartį su mokykla reikės pasirašyti iki rugpjūčio 31 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.