Vytauto Landsbergio sūnus papasakojo apie tėvo sveikatą

Ligoninėje gydomas Vytautas Landsbergis dar kurį laiką namo negrįš. Kaip naujienų portalui lrytas.lt sakė profesoriaus sūnus Vytautas V. Landsbergis, jo tėtis dar bent iki pirmadienio dienas leis gydytojų globoje.

Vytautas Landsbergis vis dar yra gydytojų globoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vytautas Landsbergis vis dar yra gydytojų globoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vytautas Landsbergis vis dar yra gydytojų globoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vytautas Landsbergis vis dar yra gydytojų globoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 1, 2018, 12:25 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:26 PM

„Būklė svyruojanti. Jau buvo kažkoks pažadas prieš porą dienų, kad galima ruoštis namo, bet paskui vėl pablogėjo ir iki pirmadienio jis vis dar lieka ligoninėje. Tokia situacija, kad reikia laukti, būklė nėra tokia stabili, kaip norėtųsi“, – kalbėjo V.Landsbergio sūnus.

Profesorių vis dar kamuoja gripo sukeltos komplikacijos. Dėl jų V.Landsbergis ligoninėje atsidūrė prieš pat Valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimą. Suprastėjus sveikatai jis turėjo praleisti visus Vasario 16-osios šventinius renginius, į kuriuos buvo kviestas.

„Atsirado nenumatytų problemų, kurios dabar reikalauja intensyvios daktarų priežiūros, negali jo išleisti namo. Taip ir gyvename laukime“, – sakė V.V.Landsbergis.

Nekantrauja grįžti namo

Visgi, pasak profesoriaus sūnaus, V.Landsbergis nekantrauja ištrūkti iš ligoninės ir Kovo 11-ąją švęsti kartu su visa tauta.

„Nuotaikos turbūt tokios pat svyruojančios. Labai jau užsibuvo. Nori Kovo 11-ąją sutikti nebe ligoninėje. Mato, kad tas laikas, kovas jau prasidėjo, turi minčių, kvietimų visur dalyvauti, tad jis veržiasi.

Jis ne toks žmogus, kuriam lengva būti iškritus iš aktyvesnio gyvenimo“, – kalbėjo V.Landsbergio sūnus.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad Vasario 16-ąją V.Landsbergio kalbą iš sostinėje esančių Signatarų namų balkono perskaitė aktorius Rimantas Bagdzevičius.

V.Landsbergis buvo aukščiausias šalies pareigūnas Lietuvai paskelbiant nepriklausomybę, reikšmingai prisidėjo prie Sovietų Sąjungos žlugimo.

Jis 1990-aisiais vadovavo Aukščiausiosios Tarybos sesijai, priėmusiai Kovo 11-osios aktą, kuriuo atkurta Lietuvos nepriklausomybė. V.Landsbergio vadovavimo metu Lietuva sugebėjo atsispirti Sovietų Sąjungos ekonominei blokadai ir įgijo tarptautinį pripažinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.