Maldos už lietuvius pasaulyje dieną prisimins visus, gyvenančius išeivijoje

Kasmet pirmą kovo sekmadienį – šiemet kovo 4-ąją, – minėdami Maldos už lietuvius pasaulyje dieną, tikintieji prisimins visus, gyvenančius išeivijoje.

Kasmet pirmą kovo sekmadienį – šiemet kovo 4-ąją, – minėdami Maldos už lietuvius pasaulyje dieną, tikintieji prisimins visus, gyvenančius išeivijoje.  <br>M.Patašiaus nuotr.
Kasmet pirmą kovo sekmadienį – šiemet kovo 4-ąją, – minėdami Maldos už lietuvius pasaulyje dieną, tikintieji prisimins visus, gyvenančius išeivijoje.  <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2018, 8:59 AM

Šios ypatingos dienos proga į lietuvius visame pasaulyje kreipėsi Lietuvos Vyskupų Konferencijos (LVK) pirmininkas, arkivyskupas Gintaras Grušas ir LVK delegatas užsienio lietuvių katalikams, prelatas Edmundas Putrimas.

„Lietuvos valstybė ir prieš šimtą metų, ir prieš 28 metus buvo atkurta daug prisidedant lietuvių išeivijai. Tada visu kuo: malda, materialine parama, žiniomis ir ryšiais – lietuvių išeivija stojo petys petin su gyvenančiais Lietuvoje, kurdami valstybę“, – laiške Maldos už Lietuvos pasaulyje dienai sako dvasininkai.

Pasak jų, šis darbas – kaip ir šeimos kūrimas – yra nuolatinis kasdienių pastangų rezultatas, jis niekada nebūna atliktas kartą ir visiems laikams.

„Tegul Marijos globojami lietuviai visame pasaulyje būna ta mažytė sėkla, iš kurios išaugs Dievo karalystės medis“, – linkėjo Lietuvos Vyskupų Konferencijos atstovai.

Kaip primena arkivyskupas G. Grušas ir prelatas E. Putrimas, šiais metais švenčiame ir Trakų Dievo Motinos, Lietuvos Globėjos, paveikslo karūnavimo 300 metų jubiliejų. Prieš pat Valstybės gimtadienį, vasario 11 dieną, Trakų Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bazilikoje Lietuvos vyskupai iškilmingai paaukojo Lietuvą Nekaltajai Marijos, Lietuvos Globėjos, Širdžiai.

„Daugelį metų negalėdami sugrįžti į pavergtą Tėvynę, Marijos žemę, lietuviai visame pasaulyje savo Tėvynę rado Marijoje. Lietuvių šeimose ir lietuvių parapijose buvo meldžiamasi Aušros Vartų ir Šiluvos Marijai. Negalėdami su savimi pasiimti visos Tėvynės, jie pasiėmė tai, kas joje buvo brangiausia, – visos Lietuvos ir visų lietuvių Motiną Mariją“, – rašo dvasininkai.

Švenčiant Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, LVK atstovai kvietė iš naujo atsigręžti į Motiną Mariją, patikėti jai Lietuvos dabartį ir ateitį, savo šeimas ir visuomenes.

„Kviečiame visus šiuos jubiliejinius metus dažnai kalbėti Lietuvos paaukojimo Nekaltajai Marijos, Lietuvos Globėjos, Širdžiai maldą. Tegul ji skamba mūsų namuose, bendruomenėse ir parapijose. Visus, kurie atvyks į Lietuvą, kviečiame aplankyti Trakų baziliką ir čia, priešais Dievo Motinos, Lietuvos Globėjos, paveikslą, perskaityti Lietuvos paaukojimo Marijai maldą“, – kvietė LVK pirmininkas, arkivyskupas G. Grušas ir Konferencijos delegatas užsienio lietuvių katalikams, prelatas E. Putrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.