Dukrai įspūdingą dovaną įteikę Santaros klinikų vadovas ir žmona – VTEK akiratyje

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl VšĮ Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų generalinio direktoriaus Kęstučio Strupo ir jo sutuoktinės – VšĮ Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės gydytojos – S.Strupienės elgesio.

 S.Strupas, pasak „Info TV“, savo dukrai įteikė didelę dovaną ir to nedeklaravo.<br> D.Umbraso nuotr.
 S.Strupas, pasak „Info TV“, savo dukrai įteikė didelę dovaną ir to nedeklaravo.<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2018, 1:54 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 11:53 PM

Bus aiškinamasi, ar jie nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus.

Anot VTEK pranešimo, tyrimas pradėtas „Info TV“ laidos „Infodiena“ šių metų vasario 28 dienos reportažo pagrindu.

Esą pernai K.Strupas savo dukrai padovanojo nekilnojamojo turto – sandorio vertė siekė 125 tūkst. eurų, – tačiau minėtųjų duomenų Santaros klinikų vadovas nėra nurodęs savo privačių interesų deklaracijoje. Taip pat pirminio patikrinimo metu VTEK pastebėjo, kad šios informacijos nedeklaravo ir S.Strupienė.

 

 

Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas įpareigoja valstybinėje tarnyboje dirbančius bei kitus privačių interesų deklaravimo pareigą turinčius asmenis deklaruoti ne tik savo, bet ir sutuoktinio duomenis: darbovietes, kitus ryšius su juridiniais asmenimis, gautas dovanas, sudarytus sandorius ir kita.

Privačių interesų deklaracijose pateikiami duomenys turi atitikti įstatyme bei VTEK patvirtintose deklaravimo taisyklėse apibrėžtus reikalavimus.

Tyrimui atlikti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymas numato trijų mėnesių terminą. Tyrimo pradėjimas savaime nereiškia pažeidimo nustatymo.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.