Seimo gynybos komitetui neįleidus A. Ažubalio, opozicija sugriovė kvorumą

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK) trečiadienį į uždarą posėdį migracijos klausimais neįleidus konservatoriaus, Seimo Užsienio reikalų komiteto nario, buvusio užsienio reikalų ministro Audroniaus Ažubalio, opozicija sugriovė kvorumą.

Audronius Ažubalis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Audronius Ažubalis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-07 10:54

„A. Ažubalis, kadangi yra pataisų dėl migracijos, užsieniečių teisinės padėties teikėjas, turintis visus slaptumus, įgaliojimus ir visa kita, be to, pakaitinis NSGK narys, paprašė teisės sudalyvauti šito klausimo svarstyme. Komitetas balsavo ir dauguma nepritarė, tad opozicija išėjo iš pirmo klausimo“, – BNS sakė NSGK narys konservatorius Arvydas Anušauskas.

Seimo NSGK nariai liko uždarame posėdyje išklausyti vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno informacijos apie situaciją migracijos srityje, tačiau neturi kvorumo ir negali priimti sprendimų. Posėdį paliko konservatorių ir liberalų atstovai.

A. Anušauskas komentuodamas situaciją teigė, kad valdantieji paslydo „lygioje vietoje“.

„Aš manau, kad čia lygioje vietoje vis pamirštama, kad opozicija, o ir apskritai politikai, neturi tarpusavio pavaldumo santykio. Mes esame nepriklausomi, vadovaujamės savo įsitikinimais. Jei manome, kad reikia dalyvauti tam žmogui išklausant institucijas apie padėtį, jis turi tą teisę. Mes manome, kad opozicijos nario teisė pažeista“, – kalbėjo konservatorius.

A. Ažubalis BNS valdančiųjų žingsnį įvertino kaip „bandymą riboti Seimo nario veiklą, diskutuojant dėl svarbių nacionaliniam saugumui dalykų“.

„Užsienio reikalų komitetas yra vienas iš migracijos klausimo kuratorių ir aš jau antras dešimtmetis mūsų komitete kuruoju šiuos klausimus. Užvakar mes pateikėm naujas pataisas dėl Migracijos departamento, kur labai aiškiai įrašėm klausimus, susijusius su nacionalinio saugumo reikalais, todėl dalyvauti klausyme buvo ne tik mano teisė, bet ir pareiga“, – kalbėjo A. Ažubalis.

Parlamentaras sakė, kad valdančiųjų sprendimą neleisti jam dalyvauti išklausant Vidaus reikalų ministerijos informaciją tikriausiai lėmė patirties stoka.

„Aš manau, kad tai yra patirties stoka, neįvertinant to, kad nacionalinio saugumo klausimais konsolidacija visų politinių jėgų Lietuvai yra svarbi“, – sakė A. Ažubalis.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas trečiadienį išklauso vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno informaciją apie migracijos sistemos problemas.

E. Misiūnas savaitės pradžioje viešai pristatė siūlomą Migracijos departamento reformą. Pagal ją, migracijos klausimus spręstų nauja Migracijos tarnyba, kuri būtų formuojama jungiant policijos, pasieniečių ir dabartinio Migracijos departamento pajėgumus.

Anksčiau savo siūlomą įstatymų paketą dėl migracijos sistemos pristatė A. Ažubalis ir jo frakcijos kolega, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys Laurynas Kasčiūnas.

Migracijos departamentas pastaruoju metu sulaukė daug kritikos, kad nesugeba susidoroti su augančiais imigrantų srautais.

Autorė: Milena Andrukaitytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.