VTEK tirs komisijos narių elgesį

 

Dalia Teišerskytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dalia Teišerskytė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2018, 4:30 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 5:36 PM

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) pirmininko ir narių – Edmundo Vaitiekūno, Lauryno Jonavičiaus, Antano Jonyno, Vidmanto Mačiulio, Algio Matulionio, Liudvikos Pociūnienės bei Dalios Teišerskytės – elgesio. VTEK tirs, ar jie nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus.

Tyrimą VTEK pradėjo savo iniciatyva, pastebėjusi, kad minėtieji nariai privačių interesų deklaracijų nėra pateikę, o D.Teišerskytė galbūt praleido deklaravimo terminus. Be to VTEK gavo duomenų, kad ji galėjo nedeklaruoti 2016 m. sudaryto automobilio pirkimo sandorio. Taip pat šiandien VTEK pranešė apie pradėtą tyrimą dėl V.Vobolevičiaus elgesio privačių interesų deklaracijoje nenurodžius duomenų apie LRTK einamas pareigas (jis yra pateikęs deklaraciją kaip Vyriausiosios rinkimų komisijos narys).

Tyrimui atlikti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymas numato trijų mėnesių terminą. Tyrimo pradėjimas savaime nereiškia pažeidimo nustatymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.