Neringos Venckienės viltis – minia ir prezidentai

Netikros pedofilijos istoriją įpūtusi Neringa Venckienė dažniausiai prašydavo minios arba Lietuvos prezidentės užtarimo. Dabar, kai bėglė atsidūrė už grotų Čikagoje, į JAV prezidentą kreipėsi jos sūnus.

Kalėjime atsidūrusią N.Venckienę, kuri kadaise turėjo didžiulį gerbėjų būrį, dabar apginti bando tik jos sūnus Karolis.
Kalėjime atsidūrusią N.Venckienę, kuri kadaise turėjo didžiulį gerbėjų būrį, dabar apginti bando tik jos sūnus Karolis.
Nors N.Venckienė pastaruoju metu nebeteigė, kad dukterėčia buvo prievartaujama, jos sūnus toliau traukia motinos bei kitų artimųjų seną giesmę.
Nors N.Venckienė pastaruoju metu nebeteigė, kad dukterėčia buvo prievartaujama, jos sūnus toliau traukia motinos bei kitų artimųjų seną giesmę.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Mar 8, 2018, 6:18 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 12:06 PM

„Mergaitę prievartavo Andrius Ūsas ir Jonas Furmanavičius, o A.Ūsas su ja rengė sekso orgijas“, – sėdėdamas minkštame fotelyje Čikagoje dėstė bėglės sūnus Karolis Venckus. Jis internete išplatino vaizdo įrašą, kuriame prašo padėti jo šeimai – pasirašyti JAV prezidentui Donaldui Trumpui skirtą raštą.

Šešiolikos minučių trukmės vaizdo įraše K.Venckus, kuriam birželį sukaks 19 metų, A.Ūsą ir J.Furmanavičių toliau kaltino tvirkinus ir prievartavus jo pusseserę, nors tai, kad būta seksualinės prievartos, paneigė ne tik vaiką apžiūrėję ginekologai, bet ir pati N.Venckienė.

Po mergaitės apžiūros buvusi teisėja ir Seimo narė savo žodžius „ji buvo prievartauta tūkstančius kartų“ pakeitė į „nieko nebuvo, ją tik laižė“.

Kalbėjo apie persekiojimą

Jokių pedofilijos įrodymų teismai nerado nei nagrinėdami A.Ūso bylą, nei teisdami Drąsiaus Kedžio bendrininkus.

Atvirkščiai – buvo nustatyta, kad mergaitė tvirkinta Kedžių ir Venckų namuose ir tai darė jos seneliai, kaimynė ir galimai pati N.Venckienė.

Jos balsas girdėti ne viename vaizdo įraše, kuriuos 2009 metų vasarą pradėjo platinti D.Kedys.

K.Venckus žiūrovams dėstė, kad pedofilijos istorija prasidėjo 2008 metais, tačiau teisybės ieškojęs jo dėdė D.Kedys buvo nužudytas, o jo artimieji persekiojami teisėsaugos.

„Mūsų seneliai, rėmėjai, kaimynai ir bendrapartiečiai – visi sulaukė kaltinimų.

Daktarė, kuri liudijo apie seksualinį išnaudojimą, taip pat sulaukė kaltinimų“, – „violetinės“ publikos likučius pabandė sugraudinti K.Venckus.

Įrašai buvo sumontuoti

Jaunuolis taip pat aiškino, kad jo motinos gyvybei Lietuvoje grėsė pavojus, todėl ji išvyko į JAV, o į senelius net buvo pasikėsinta – parodė avarijos, į kurią Laimutė ir Vytautas Kedžiai pateko 2013 metų gruodį Vilniuje, nuotrauką.

K.Venckaus pasakojimas apie tariamai prieš jo šeimą vykdomą susidorojimą iliustruotas vaizdo įrašais ir nuotraukomis iš mitingų, piketų bei Kedžių namo, į kurį bandant įvykdyti teismo sprendimą grąžinti dukterį Laimutei Stankūnaitei antstolei Sonatai Vaicekauskienei teko eiti du kartus.

Įrašai specialiai sumontuoti taip, kad atrodytų, jog teismo sprendimo vykdymui nei Kedžiai, nei N.Venckienė nesipriešino, tačiau policijos pareigūnai ir L.Stankūnaitė naudojo prieš juos jėgą.

Motiną vadino kovotoja

„Su mano mama vyksta politinis susidorojimas“, – pabrėžė K.Venckus ir ragino pasirašyti Baltiesiems rūmams skirtą raštą, kuriame ir toliau meluoja.

K.Venckus teigė, kad lytinę prievartą prieš jo pusseserę patvirtino keturios ekspertizės, o jo dėdė buvo nužudytas.

N.Venckienę, kuri dukterėčiai suteikė savo namus, Vyriausybė pradėjo persekioti, nes ji su „Drąsos keliu“ ėmė kovoti su Lietuvoje klestinčia korupcija.

„Šiandien Lietuvos Vyriausybė ir toliau persekioja Neringą bandydama ją iš JAV susigrąžinti į Lietuvą“, – teigė K.Venckus, kurio paties vaidmuo išgalvotos pedofilijos istorijoje nebuvo antraeilis.

Pareigūnams liepta nesikišti

2012 metų gegužės 17 dieną iš globėjos namų išvaduota L.Stankūnaitės duktė, du kartus apklausiama ikiteisminio tyrimo teisėjo, papasakojo ne tik ką su ja tuose namuose darė teta ir seneliai, bet ir kaip elgėsi puspenktų metų vyresnis pusbrolis.

„Jis mane uždarydavo kambaryje, neleisdavo iš jo išeiti, mušdavo, trankydavo per pilvą“, – liudijo aštuonmetė.

Berniuko smurtą prieš pusseserę matė ir mergaitę saugoję Kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

Jie ne kartą bandė ginti valstybės saugomą mergaitę, bet tai pasibaigdavo konfliktais su N.Venckiene. Ji išvadindavo pareigūnus įvairiais žodžiais ir liepdavo nesikišti į vaikų muštynes.

Girdėjo sekso pamokas

N.Venckienės mažametis sūnus motinos nurodymu ne tik „auklėdavo“ pusseserę, bet ir dalyvavo D.Kedžiui ją filmuojant.

2009 metų rugpjūtį išplatintoje D.Kedžio vaizdo medžiagoje viename epizodų girdėti Venckų sūnaus balsas.

Tėvas mergaitės tuo metu klausia, kas ją laižė. „Jis“, – parodė mergaitė į už kadro stovintį vaiką. Po šių žodžių nuskamba berniuko juokas.

N.Venckienė neneigė, kad jos sūnus dalyvavo filmavimuose. „O kas čia tokio?“ – stebėdavosi ji, kai buvo apie tai paklausta.

Vėliau paaiškėjo, kad žodžio „sysalas“ kūrėjas irgi yra K.Venckus. Taip būdamas vaiku jis vadino savo lyties organą.

Išsivežė svarbų liudytoją

Apie Venckų sūnų mergaitė kalbėjo ir apklausiama pedofilijos byloje. Jos liudijimas buvo paviešintas Vilniaus miesto apylinkės teisme, kuriame nagrinėta A.Ūso reabilitacijos byla.

2008 metų gruodžio 30 dieną vykusioje apklausoje L.Stankūnaitės duktė tyrėjams pasakojo, kad pusbrolis su ja blogai elgėsi: „Jis man patraukdavo koją ir kišdavo į burną.“

Išgirdę šį liudijimą tyrėjai norėjo apklausti ir K.Venckų, bet tam kategoriškai pasipriešino jo tėvai.

Kai 2013 metų balandį N.Venckienė pabėgo į JAV ir kartu pasiėmė septintos klasės nebaigusį sūnų, tyrėjai neabejojo, kad vaiką į Ameriką bėglė išsivežė ir nelegalu pavertė ne motiniškų jausmų skatinama, o saugodama savo kailį. Matęs, kaip buvo kurpiama išgalvotos pedofilijos istorija, sūnus motinai galėjo tapti nepalankiu liudytoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.