Aiškėja favoritas užimti tuščią teisingumo ministro kėdę

Socialdemokratų darbo frakcijai Seime paskelbus, kad turi 3 galimas pavardes kandidatams į teisingumo ministrus, premjeras buvo tylesnis. Jis iki šiol nepasakė, kas užims antradienį pasitraukusios Mildos Vainiutės vietą.

Elvinas Jankevičius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Elvinas Jankevičius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Buvusi ministrė Milda Vainiutė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Buvusi ministrė Milda Vainiutė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Elvinas Jankevičius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Elvinas Jankevičius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-03-09 12:53, atnaujinta 2018-03-09 13:40

Naujienų portalo lrytas.lt žiniomis, realiausias premjero Sauliaus Skvernelio kandidatas yra jo paties patarėjas sporto, socialinės politikos, savivaldos ir regioninės politikos klausimais Elvinas Jankevičius.

Premjeras Saulius Skvernelis ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė norįs, kad naujas Teisingumo ministerijos vadovas būtų paskirtas kuo greičiau.

„Norisi, kad tie sprendimai būtų kuo greitesni, nes ministerijai reikia nuolatinio vadovo, tačiau perskubėti irgi negalima, nes iššūkis, kas betaptų teisingumo ministru, yra didžiulis“, – teigė jis.

Kita vertus, Vyriausybės vadovas neatmetė, kad rinksis ne tik iš Socialdemokratų darbo frakcijos pasiūlytų kandidatų.

„Siūlys ministras pirmininkas. Nėra čia tokių postų, jų (koalicijos partnerių – BNS) ar mūsų, kalbant apie frakcijų koaliciją, kuri yra. Visa Vyriausybė yra valdančiosios daugumos Vyriausybė ir mes ieškome geriausių žmonių ir nežiūrime, kaip ir nežiūrėjome anksčiau, į partinę priklausomybę“, – tvirtino S. Skvernelis.

„Taip, kandidatus pasiūlys ir mūsų partneriai ir manau, jei tarp jų bus žmogus ar žmonės, kurie gali kandidatuoti, aš su jais kalbėsiuosi. Procedūra bus atlikta, kaip ir buvo formuojama Vyriausybė, t. y. ministro pirmininko ir prezidentės (sprendimu – BNS)“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.