Nutekėjo trijų slaptų kandidatų į LRT vadovo kėdę pavardės

Antradienį LRT Taryba, atplėšusi pateiktus vokus, paskelbė, kad į visuomeninio transliuotojo LRT vadovo kėdę pretenduoja 12 asmenų. Devynių pretendentų pavardės buvo paskelbtos. Trys kandidatai viešinti pavardžių nesutiko. Tačiau naujienų portalo vz.lt šaltiniai šias pavardes atskleidė. 

seimas, komisija, lrt, seimo laikinoji komisija, Audrius Siaurusevičius<br>D.Umbraso nuotr.
seimas, komisija, lrt, seimo laikinoji komisija, Audrius Siaurusevičius<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-09 10:36, atnaujinta 2018-03-09 13:57

Naujienų portalo vz.lt žiniomis, trys neskelbtos pavardės yra šios: tai – Laimonas Ubavičius, Kultūros ministerijos kancleris, Liudvikas Ragauskis, teisininkas, bei Jūratė Černiauskienė, VšĮ „Kultino“ direktorė.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad 9 pretendentai, sutikę viešinti savo pavardes yra šie: Artūras Račas, Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, Audrius Siaurusevičius, Aldaras Stonys, Bernardas Gailius, Arūnas Valinskas, Justas Senapėdis, Kristupas Augustas Krivickas ir Zigmas Vaišvila.

Premjeras Saulius Skvernelis ketvirtadienį taip pat pasisakė LRT vadovo konkurso klausimu. Jo teigimu, konkursas galėtų būti atviresnis visuomenei.

„Man kaip piliečiui, kaip ir jums turbūt norisi, kad šitas procesas būtų skaidrus, juo labiau, kad jūs, žurnalistai, visą laiką iš politikų pagrįstai reikalaujate maksimalaus atvirumo, skaidrumo, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė S. Skvernelis. – Tai šiuo atveju nuskambėjo, kad trys (kandidatai – red.) neviešinami, toliau – uždaras tarybos posėdis, kuriame bus pateiktos programos, uždarai bus vertinami pokalbiai su pretendentais.“

Jis svarstė, kad posėdį, kuriame prisistatys kandidatai, vertėtų padaryti atvirą. „Šioje vietoje manau, kad to atvirumo turėtų būti daugiau, nes nesant atvirumo vėl klausimas keliamas dėl skaidrumo“, – sakė premjeras.

Po dviejų savaičių pretendentai pristatys savo programas uždarame LRT tarybos posėdyje, po kurio įvyks balsavimas. Konkursas paskelbtas, nes balandį baigiasi dešimtmetį LRT vadovavusio Audriaus Siaurusevičiaus kadencija.

Konkurso reikalavimai numatė, kad pretendentai į visuomeninio transliuotojo vadovus turi būti nepriekaištingos reputacijos Lietuvos piliečiai, turintys magistro arba jam prilygintą išsilavinimą bei penkerių metų vadovaujamo darbo patirtį. Taip pat kandidatai turi išmanyti Lietuvos kultūros politiką ir strategiją, žiniasklaidą reglamentuojančius teisės aktus.

Generalinio direktoriaus atranka vyksta kilus LRT vadovų priešpriešai su valdančiaisiais valstiečiais, jų iniciatyva Seime tiriama LRT veikla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.