Priekabiavimu apkaltintas M. Majauskas pasirodė Seime: „Nesislėpiau“

Kaltinimų dėl seksualinio priekabiavimo sulaukęs Mykolas Majauskas šeštadienį atvyko į Seimo posėdį. Žurnalistų kalbinamas politikas sakė nesislapstantis, o prokuratūrai skundą siųsiantis pirmadienį.

 M.Majauskas atvyko į Seimo posėdį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 M.Majauskas atvyko į Seimo posėdį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 M.Majauskas atvyko į Seimo posėdį.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 M.Majauskas atvyko į Seimo posėdį.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-03-10 10:37, atnaujinta 2018-03-10 12:21

„Dvi dienas kalbėjau nesustodamas įvairioms žiniasklaidos priemonėms. Stengiausi atsakyti į visus kilusius klausimus ir tikiuosi tai padariau.

Aš visuomet sakiau, kad labai svarbu išklausyti žmones, kurie kalba apie galimą smurtą, reaguoti į visą tai labai rimtai. Aš stengiausi reaguoti ramiai, su visapusiška pagarba kalbantiems.

Buvo išsakyta labai daug kaltinimų, labai daug nepagrįstų kaltinimų, todėl aš žmogiškai, kaip ir kiekvienas iš jūsų, pasielgiau taip, kaip pasielgiau ir kreipiuosi į prokuratūrą, kad ji pasakytų, kas yra tiesa“, – žurnalistams sakė M.Majauskas.

Kreipimąsi prokuratūrai jis ketina įteikti pirmadienį, ketina jį išplatinti ir viešai.

Jis sakė ir toliau kviečiantis kalbėti galimą smurtą patyrusius žmones bei ragino visuomenę tai vertinti rimtai. Politikas taip pat sakė, kad stengiasi ne niekinti apie jį prabilusios merginos žodžių ir teigė nemanantis, kad tai yra koks nors sąmokslas prieš jį.

„Aš tokių dalykų nesakiau. Vertinimus palieku visuomenei, nes mano vertinimai menkintų žmones, kurie kalba. To daryti aš nenoriu“, – sakė konservatorius.

Kol kas neaišku, ar politikas šmeižtu kaltina televiziją, ar apie galimą priekabiavimą prabilusią merginą. Jis sakė, kad teisėsauga turės nuspręsti, kas yra atsakingas.

Su G.Landsbergiu nesusipyko

Priekabiavimu apkaltintas politikas neigė kalbas, kad tarp jo ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininko Gabrieliaus Landsbergio kilo konfliktas. Tiesa, jis pripažino, kad su partijos lyderiu nekalbėjo nuo tos dienos, kai žiniasklaidoje pasirodė merginos liudijimas.

„Su partijos pirmininku bendravau pirmą dieną ir po to negavau iš jo nei jokio skambučio, nei žinutės. Aš nuo nieko nesislėpiau, sulaukiau labai daug skambučių iš bendražygių, iš kitų partijos narių, su kuriais kalbėjau, bet iš partijos pirmininko nesulaukiau“, – kalbėjo M.Majauskas.

Jis pabrėžė, kad su G.Landsbergiu nesusipyko.

Galvoja kurti komisiją

Pats konservatorių pirmininkas G.Landsbergis sakė, kad šiuo metu visi reikalingi veiksmai, dėl M.Majausko atvejo, jau yra padaryti tiek partijos, tiek paties politiko, tad belieka laukti, kaip toliau rutuliosis situaciją.

Tačiau TS-LKD lyderis teigė, kad partija turi sau atsakyti, koks partijos, kaip organizacijos, elgesys turėti būti tokiose situacijose.

„Spaudimas visuomenės atsakyti į klausimus parodo, kad kiekvieną sykį turime reaguoti, o tai daryti yra sudėtinga. Mes nežinome visos tiesos, nežinome, kaip viskas atsitinka, patys nesame nei teisėjai, nei prokurorai, nei tų situacijų matome“, – sakė G.Landsbergis.

Anot jo, pasiremiant Jungtinės Karalystės konservatorių pavyzdžių, partijos viduje pradėta diskusija dėl komiteto ar komisijos steigimo, kurie tirtų tokius atvejus. Komisija būtų pusiau nepriklausoma, joje dalyvautų ir partijai nepriklausantys, autoritetingi žmonės, kurie priimtų skundus, juos nagrinėtų ir pateiktų rekomendacijas, kaip vertinti tam tikras situacijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.