Henriko Daktaro sūnus pasikeitė pavardę

Kalėjime iki gyvos galvos kalinčio Henriko Daktaro sūnus pasikeitė pavardę ir tapo Enriku Doctor, pranešė LNK žinios.

Enrikas Daktaras<br>T.Bauro nuotr.
Enrikas Daktaras<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2018, 8:17 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:05 PM

Kaip žinioms komentavo Vilniaus civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Ilona Jurgutienė, bet kuris žmogus, nesvarbu, teistas ar ne, turi teisę į pavardęs pasikeitimą.

Procedūra, priklausomai nuo priežasties keisti pavardę aplinkybių, gali trukti iki dviejų mėnesių. Keisti pavardę nuo 2008 m. nedraudžiama ir teistiems žmonėms, nes jų ankstesni duomenys vis tiek lieka gyventojų registre, duomenų bazę turi ir Vidaus reikalų ministerija.

Kaip trečiadienį informavo LNK žinios, E. Daktarui Vilniaus apylinkės teismas skyrė 1,5 tūkst. eurų baudą už mokesčių nemokėjimą – nustatyta, kad vadovaudamas bendrovei „Elitasta“ ir žinodamas, kad įmonė skolinga per 80 tūkst. eurų mokesčių valstybei, E. Daktaras atsiskaitinėjo su kitais kreditoriais.

Kaip lrytas.lt jau yra rašęs, E.Daktaras anksčiau buvo teistas už narkotikų ir netikrų JAV dolerių kontrabandą bei yra patekęs į finansinių nusikaltimų tyrėjų akiratį dėl galimo neteisėto praturtėjimo.

2016 metų kovo 23 dieną už sostinės bare „Absento fėjos“ muštynes sukėlęs E.Daktaras buvo įpareigotas nevartoti alkoholio, narkotinių ir psichotopinių medžiagų.

Po nuosprendžio E.Daktaras padarė keletą naujų pažeidimų – viršijo greitį beveik 40 kilometrų per valandą, įkliuvo prie vairo šnekėdamas telefonu.

Kauno rajone gyvenančiam E.Daktarui buvo išaiškinta, kad dėl padarytų pažeidimų jam gali būti panaikintas realios laisvės atėmimo bausmės atidėjimas.

Probacijos tarnybos darbuotojai prašė teismo įpareigoti E.Daktarą išklausyti elgesio pataisos programos paskaitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.