Prie Švietimo ministerijos iniciatyvos skaitmeninti mokyklas TAMO prisideda dovanodama elektroninį turinį

Švietimo ir mokslo ministerijai paskelbus apie 3600 kompiuterių, skirtų šalies pradinėms ir pagrindinėms mokykloms, įsigijimą, prie švietimo sistemos skaitmeninimo nutarė prisijungti ir elektroninio turinio kūrėjai „TAMO grupė“. E-švietimo rinkos lyderė įsipareigojo kompiuterius gausiančioms mokykloms savo kuriamą elektroninį turinį padovanoti.

R.Jurgaičio nuotr.
R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2018, 1:27 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:19 PM

Kaip sako bendrovės akcininkas Mindaugas Mizaras, šiuolaikinės mokyklos sparčiai keičiasi, jose pritaikomi vis modernesni žinių pateikimo būdai. Dovanodama savo kuriamą turinį „TAMO grupė“ siekia padėti švietimo sistemai dar užtikrinčiau prisitaikyti prie dabarties iššūkių.

„Kompiuteriai nesuteiks norimo efekto, jeigu mokyklos neturės jiems tinkamo kokybiško skaitmeninio turinio. Būtent todėl ir nutarėme prisidėti prie Lietuvos švietimo sistemos modernizavimo. Mokymo įstaigoms suteiksime priemones, padėsiančias panaudoti visą kompiuterių bei planšetinių kompiuterių potencialą“, – teigia jis.

Mokykloms, kurios gaus naują įrangą, „TAMO grupė“ padovanos moderniausius bendrovės kuriamus produktus pagal mokyklų ir klasių poreikį: elektroninį dienyną arba elektroninę mokymosi aplinką (EMA). Elektroninį turinį mokytojai ir mokyklų vadovai gali rinktis patys, produktų skaičius nėra ribojamas. Visos mokyklos, kurių kompiuterių klasės bus atnaujintos, turėtų kreiptis į „TAMO grupę“ ir informuoti apie savo poreikius.

Skaitmeninimo reikalingumu tiki ir patys mokytojai. Pernai atlikto tyrimo duomenys rodo, jog 60 proc. apklaustų pedagogų mano, kad „TAMO grupės” kuriami elektroniniai vadovėliai jiems suteiks galimybę sėkmingiau parinkti užduotis pagal individualius mokinių poreikius, pasiekimų lygį bei mokymosi stilių. Maža to, beveik pusė mokinių tėvų sutiko, kad skaitmeninės mokymosi priemonės leidžia mokiniams sėkmingiau dirbti savarankiškai.

„TAMO grupės“ turinio grupės vadovė Jūratė Mikulevičiūtė atkreipia dėmesį, kad technologijos ne tik suteikia galimybę geriau patenkinti šiuolaikinės visuomenės poreikius, bet ir padeda plėtoti individualizuotą mokymą. Technologinio raštingumo ir individualizuoto ugdymo svarbą ugdymo programose pabrėžia ir Švietimo ir mokslo ministerija.

„Auga skaitmeninė vaikų karta. Kompiuteriai, internetas jiems yra savaime suprantamos darbo ir laisvalaikio priemonės, be jų jie tiesiog neįsivaizduoja savo gyvenimo. Besikeičiančių poreikių svarbą puikiai suvokia ir tėvai bei mokytojai, aktyviai palaikantys mokymo procesų skaitmeninimą ir individualizavimą. Mūsų tikslas taip pat yra visomis išgalėmis prisidėti prie jų spartinimo“, – sako J.Mikulevičiūtė.

„TAMO grupė“ yra didžiausia Lietuvoje e-švietimo kompanijų grupė, investuojanti į įmones, kuriančias progresyvius produktus e-švietimui. Be elektroninio TAMO dienyno, internetinių sistemų egzaminatorius.lt, emapamokos.lt bei projekto „E.mokykla“, grupė nuolatos kuria naujus e-švietimo produktus, skirtus Lietuvos mokykloms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.