Vytautas Landsbergis: „Seimo pirmininkas gali eiti šalin“

Pirmasis nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos vadovas Vytautas Landsbergis išsakė nuomonę ir dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio. Ketvirtadienį per protestą valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis pareiškė, kad  V.Pranckietis gali trauktis iš einamų pareigų, ir V.Landsbergis tam pritaria. 

Vytautas Landsbergis pasisakė Seimo pirmininko klausimu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vytautas Landsbergis pasisakė Seimo pirmininko klausimu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2018, 11:56 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:56 PM

„Jeigu Seimo pirmininkui gėda dėl neadekvataus atsakomybei Seimo, jis (pirmininkas) gali eiti šalin“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė V.Landsbergis.

Tekste, pavadintame „Begėdžių partija?“ V.Landsbergis kritikuoja dabartinę valdžią.

„Ar niekas nepastebėjo, net Indrė Makaraitytė, kad jaunasis baronas turi kiaulės akis? Jos niekad nerausta, joms dėl nieko ne gėda“, – rašė jis.

Jis rašė, kad jei reikės, atsiras ir V.Pranckietį pakeisiančių politikų.

„Jeigu Seimo pirmininkui gėda dėl neadekvataus atsakomybei Seimo, jis (pirmininkas) gali eiti šalin. Atrasim pakaitinių begėdžių. Kita siūloma galimybė – susigėsta Seimas ir nutaria pasitikrinti. Ar tauta, kuri išsirinko, myli jį vis labiau, ar kiek mažiau. Išrinktų gal mažiau begėdišką“, – ironizavo tautos patriarchas.

„Klausimas. Baronas teigia, kad naujas Seimas būtų dar begėdiškesnis. Tačiau tai lemtų valdančioji Naisių vasarų partija, kuri per tralaliuojančią TV antai sugebėjo prisitraukti ir padoresnių, ne grobikiškų, žmonių. Kur jie dabar, kaip jaučiasi? Vienam gėda. Jeigu kitiems ne gėda dėl jų vardu trimituojamo kraštutinio, jau beveik putininio, cinizmo, tai pirmyn“, – rašė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.