Socialdemokratai buvusių kolegų dėl naujos partijos sveikinti toli gražu nesiruošia

Socialdemokratų partijos skilimas buvo nujaučiamas prasidėjus partijos pirmininko Gintauto Palucko rinkimų kampanijai. Praėjusių metų rudenį tai įvyko – nuo tradicinės partijos atskilo dalis Seimo frakcijos. Ji šeštadienį skelbia steigiamąjį Lietuvos socialdemokratų darbo partijos suvažiavimą, tačiau buvę kolegos pasveikinti naujos partijos nesiruošia.

Socialdemokratų partijos nariai buvusių kolegų dėl naujos partijos įsteigimo sveikinti tikrai nesiruošia. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Socialdemokratų partijos nariai buvusių kolegų dėl naujos partijos įsteigimo sveikinti tikrai nesiruošia. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Sysas buvusiems kolegoms linki ilgiausių metų. <br>D.Umbraso nuotr.
A.Sysas buvusiems kolegoms linki ilgiausių metų. <br>D.Umbraso nuotr.
A.Salamakinas teigia, kad iki šiol nesupranta, kodėl ši partija iš viso yra kuriama. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Salamakinas teigia, kad iki šiol nesupranta, kodėl ši partija iš viso yra kuriama. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 23, 2018, 5:07 PM, atnaujinta Mar 23, 2018, 5:37 PM

Net nėra kairioji partija

Algirdas Sysas, paklausus, kaip vertina Socialdemokratų darbo partijos steigiamąjį suvažiavimą, nedaugžodžiavo. „Atsakyčiau į tai dviem žodžiais – ilgiausių metų“, – juokėsi parlamentaras.

Vertinti naujosios politinės jėgos galimybių jis nenorėjo.

„Rinkėjai vertins tos politinės partijos galimybes. Bet sprendžiant iš to, kas susirinko, ten labai daug asmenybių, kurios daugiau gilinasi į savo interesų gynimą ar siekimą. Aš sunkiai įsivaizduoju tos partijos darbą“, – teigė Seimo narys.

Jis naujienų portalui lrytas.lt sakė nebijantis, kad naujoji partija užgoš kairiajai politikai atstovaujančią Lietuvos socialdemokratų partiją. „Sprendžiant iš to, kokius sprendimus priimdavo mano buvę partijos kolegos, kai mes buvome drauge, aš jos niekada nelaikyčiau kairiąja partija“, – sakė A.Sysas.

Paklaustas, ar nesvarsto eiti pasveikinti buvusių bendražygių, A.Sysas sakė tuo metu būsiantis daug geresnėje vietoje ir suvažiavime nedalyvausiąs.

Buriasi dėl postų?

Panašiai naujosios partijos likimą vertino ilgametis Socialdemokratų partijos narys Algimantas Salamakinas. Jis teigė iki šiol nesuprantantis, kodėl partija yra iš viso kuriama.

„Niekaip nevertinu. Tik man iki šiol nėra aišku, kodėl jie ten kuriasi. Gyvenome kartu, kažkada susijungę LDDP ir socialdemokratai, viskas atrodė normalu ir gerai. O čia staiga dėl kažkokių postų sau kurti naują partiją – mane tai stebina“, – sakė jis.

Paklaustas, kaip vertina naujos politinės jėgos galimybes, A.Salamakinas neišsisukinėjo.

„Jų galimybes vertinu kaip nulines. Tas naujų partijų kūrimasis, jeigu būtų prieš 25 metus, tai dar suprasčiau, dabar jau nėra logikos. Kad ir kas bandė kurti, niekam nieko neišėjo. Ir čia aiškios ideologijos nėra. Nelabai suprantu, ką jie ten darys. Kuriama partija tik tam, kad būtų išlaikyti Seime postai. Žmonių, žinoma, atsirado. Iš kitų partijų, pavyzdžiui, Darbo, kurie perspektyvos nemato. Būtent pirmieji rinkimai parodys, kad tai tuščias reikalas“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė A.Salamakinas.

Nuspėjamas naujosios Socialdemokratų darbo partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas prieš kelias dienas naujienų portalui ELTA kalbėjo, kad steigti partiją yra panorę apie 4000 piliečių, iš jų apie 1000 yra buvę Socialdemokratų partijos nariai. Dar apie tūkstantis turėtų ateiti iš Darbo partijos, o apie 40 proc. turėtų būti nariai, anksčiau nepriklausę jokioms partijoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.