Įkalintos Neringos Venckienės sūnus įsteigė fondą – prašo pinigų

Neringai Venckienei atsidūrus Čikagos kalėjime jos sūnus Karolis nusprendė sekti motinos pėdomis ir pradėjo prašyti pinigų iš tų, kurie dar tiki, kad netikros pedofilijos skandalo įpūtėja į JAV pabėgo persekiojama, o ne gelbėdama savo kailį.

 N.Venckienės sūnus įkūrė fondą. <br> lrytas.lt montažas.
 N.Venckienės sūnus įkūrė fondą. <br> lrytas.lt montažas.
K.Venckus bando gelbėti motiną.
K.Venckus bando gelbėti motiną.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Mar 27, 2018, 8:47 PM, atnaujinta Mar 27, 2018, 8:51 PM

Vienas likęs 18-metis K.Venckus visokiais būdais bando ištraukti motiną iš kalėjimo.

Jis išplatino vaizdo įrašą, kuriame kalbėjo apie tai, kad N.Venckienė nekalta, Baltųjų rūmų interneto puslapyje sukūrė peticiją, kurioje prašoma neišduoti bėglės Lietuvai, o dabar pradėjo rinkti pinigus.

Interneto tinklalapyje „Go Fund Me“ („Paremk mane“) K.Venckus atidarė sąskaitą, į kurią prašo pervesti pinigų.

„Mano mama N.Venckienė, buvusi teisėja ir parlamento narė, išvyko iš Lietuvos dėl politinio persekiojimo. Mano mama tapo taikiniu, kai ji viešai pradėjo kalbėti apie kyšininkavimą ir korupciją Lietuvos teismuose ir Vyriausybėje“, – rašo K.Venckus.

Jis taip pat tikina, kad jo dėdė Drąsius Kedys buvo nužudytas, nes bandė demaskuoti aukšto rango Lietuvos pareigūnus pedofilus, jo pusseserė iš namų buvo pagrobta, o visi žmonės, kurie ieškojo tiesos, buvo bauginami ir net nužudyti.

„Norėdamos sustabdyti kovos su korupcija ir tiesos judėjimą Vyriausybės pajėgos turėjo pašalinti mano mamą. Mes persikėlėme į JAV ieškodami saugumo ir sąžiningo bylos svarstymo, kur ji galėtų apginti save ir atskleistų baisią nusikalstamą veiką Lietuvoje, kurią Vyriausybė siekia nuslėpti“, – Lietuvą šmeižė K.Venckus.

Ir nors Venckų bei Kedžių sukurpta pedofilijos istorija vis dar kai kas tiki, piniginės atverti neskubama.

Per tris dienas pinigų pervedė 17 žmonių – jie paaukojo 2220 dolerių.

Tarp aukotojų yra ir N.Venckienės giminaičių. Pusseserė Auksė Ibenskienė paaukojo K.Venckui 60 dolerių, o jos dukra Gintautė Ivančikė – 100.

Dar 200 dolerių pervedė asmuo, pasivadinęs mirusio N.Venckienės brolio vardu, – D.Kedys.

Tai jau ne pirmas kartas, kai N.Venckienė ir jos artimieji bando prasimanyti pinigų prašydami jų iš savo šalininkų.

Netrukus po to, kai pabėgo iš Lietuvos, N.Venckienė kreipėsi į savo gerbėjus prašydama paaukoti jos tėvams. 2015 metais ji prisiminė, kad per krizę buvo sumažintas jos atlyginimas Kauno apygardos teisme, ir pareikalavo, kad Seimas sumokėtų už jos pravaikštas.

Kai teismus dėl nesumokėtų atlyginimų N.Venckienė pralošė, ji vėl prisiminė savo šalininkus ir paprašė pinigų teismui dėl ekstradicijos, nors tuo metu buvo laisvėje ir teismu net nekvepėjo.

Kaip ir dabar jos sūnus, N.Venckienė prašydama pinigų teigė, kad Lietuvoje klesti korupcija, ginami iškrypėliai, persekiojamos aukos, ir melavo teigdama, jog JAV teismai nagrinės Andriaus Ūso bylą, nors ji Lietuvoje jau seniai išnagrinėta.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.