Buvęs Panevėžio vicemeras ir administracijos vadovas lieka nuteisti korupcijos byloje

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) ketvirtadienį paliko galioti apkaltinamąjį nuosprendį korupcijos byloje nuteistam buvusiam Panevėžio miesto savivaldybės vicemerui Kastyčiui Vainauskui bei buvusiam administracijos direktoriui Stasiui Karčinskui.

R.Jurgaičio nuotr.
R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2018, 4:32 PM

K. Vainauskas ir S. Karčinskas nubausti lygtinėmis bausmėmis, jų skundai atmesti. LAT verdiktas yra galutinis ir neskundžiamas.

Pernai birželį Lietuvos apeliacinis teismas buvusį Panevėžio vicemerą K. Vainauską pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo, jam skirta vienerių metų laisvės atėmimo bausmė. Buvęs administracijos direktorius S. Karčinskas pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo, jam skirta aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Abiem nuteistiesiems bausmių vykdymas atidėtas vieniems metams.

Iš buvusio vicemero nuspręsta konfiskuoti 1448 eurus, o iš buvusio administracijos direktoriaus – 434 eurus. Teismas nustatė, kad šiuos pinigus tuometiniai valdininkai gavo kaip kyšį.

Bylos duomenimis, Panevėžio miesto savivaldybės vicemeras K. Vainauskas, veikdamas verslininko interesais, kad būtų išduotas leidimas statyti aukštesnį nei leidžiama pastatą, darė poveikį atsakingiems savivaldybės administracijos valstybės tarnautojams ir už tai iš verslininko priėmė 5000 litų (1448 eurų) kyšį.

Teismas taip pat konstatavo, kad savivaldybės administracijos direktorius S. Karčinskas iš buvusio Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Statybos ir statinių priežiūros skyriaus vedėjo M. B. priėmė 1500 litų (434 eurų) kyšį, kad sudarytų sąlygas vienai bendrovei neteisėtai laimėti remonto darbų viešųjų pirkimų konkursą.

Panevėžio miesto apylinkės teismas 2011 metais buvusį Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Statybos ir statinių priežiūros skyriaus vedėją M. B. pripažino kaltu dėl kyšininkavimo, skyrė vienų metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę ir jos vykdymą atidėjo dvejiems metams.

M. B. buvo skirta ir baudžiamojo poveikio priemonė – 38 tūkst. 400 litų (11 121 eurų) konfiskavimas. Įmonių vadovai, įtraukti į fiktyvius ar neskaidrius viešuosius pirkimus Panevėžio miesto savivaldybėje, atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, kadangi visiškai pripažino savo kaltę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.