Socialdemokratai plėšosi dėl Algirdo Brazausko

Socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ penktadienio ryte aiškino, kuriai socialdemokratų – LSDP ar naująjai socialdemokratų darbo partijai priklauso buvęs prezidentas Algirdas Brazauskas.

Socialdemokratai plėšosi dėl Algirdo Brazausko<br> lrytas.lt fotomontažas. 
Socialdemokratai plėšosi dėl Algirdo Brazausko<br> lrytas.lt fotomontažas. 
Socialdemokratai plėšosi dėl Algirdo Brazausko<br>R.Neverbicko nuotr.
Socialdemokratai plėšosi dėl Algirdo Brazausko<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 30, 2018, 8:42 AM, atnaujinta Mar 30, 2018, 8:47 AM

Jis visų pirma sukritikavo „socdemdarbiečius“. „Jie save tik vadina socialdemokratais, jie tokie nėra. Manau, kad žodis „darbo“ pas juos yra daug svarbesnis, nes iš socialdemokratų partijos pasitraukė apie 200, kai LSDDP giriasi 4000 narių – tai dauguma yra Darbo partijos atskilėliai, su ponais Pinskais ir K.Daukšiu priekyje. Iš mūsų partijos pasitraukę bičiuliai, jie dengėsi tik socialdemokratų vardu, tokie jie nebuvo“, – sakė G.Paluckas, primindamas, kad iki šiol tiki, jog šios partijų skyrybos bus geriausias LSDP dešimtmečio įvykis.

LSDDP narys Juozas Bernatonis žiniasklaidai ne kartą sakė, kad jis visada priklauso prezidento A.Brazausko partijai. Tačiau G.Paluckas to nuosavybe vadinti nenori.

„A.Brazauskas priklauso Lietuvai, ne partijai. Tiesą sakant, savintis A.Brazauską, aš suprantu, kodėl tai yra daroma, čia iš strateginių išskaičiavimo, kad šiuo dideliu žmogumi bus prisidengta dar kartą“, – sakė socialdemokratų partijos pirmininkas.

„A.Brazausko nebėra, jis ilsisi Antakalnio kapinėse, jis istorijos puslapiuose. Ir visi mėginimai semtis iš praeities reputacijos ir pasiekimų, yra savęs ir kitų žmonių apgaudinėjimas. Mes tuo neužsiimame, mes žiūrime į priekį, kalbame apie ateitį, ko ten praeityje reikia dairytis?“ – klausė G.Paluckas. Dar kartą patikindamas, kad šiose dalybose jis nedalyvauja. „Jei jie nori savintis Lietuvos prezidentą, tegul daro, bet nemanau, kad tai jiems padės“, – „Žinių radijo“ eteryje sakė G.Paluckas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.