Širvintose iš tarybos norima šalinti tris posėdžių nelankiusius politikus

Širvintų rajono savivaldybės taryboje norima panaikinti dviejų socialdemokratų Andriaus Jozonio ir Giedriaus Jozonio bei Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovo Kęstučio Pakalnio mandatus.

 Širvintų rajono savivaldybės taryboje norima panaikinti dviejų socialdemokratų Andriaus Jozonio ir Giedriaus Jozonio bei Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovo Kęstučio Pakalnio mandatus.<br>V.Balkūno nuotr.
 Širvintų rajono savivaldybės taryboje norima panaikinti dviejų socialdemokratų Andriaus Jozonio ir Giedriaus Jozonio bei Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovo Kęstučio Pakalnio mandatus.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milena Andrukaitytė (BNS)

Apr 3, 2018, 12:34 PM, atnaujinta Apr 3, 2018, 12:43 PM

Politikų veiksmus tyrusi speciali savivaldybės komisija teikia išvadą, kad posėdžių nelankę tarybos nariai sulaužė priesaiką. Patys tarybos nariai sako, kad taip mėginama susidoroti su valdantiesiems neįtikusiais atstovais.

„Nustatyta, kad trys tarybos nariai yra praleidę praktiškai visus komitetų posėdžius, kurie vyko per šiuos trejus metus“, – BNS sakė Širvintų rajono vicemerė, specialiosios komisijos vadovė Irena Vasiliauskienė.

Pasak jos, komisijos išvada jau pristatyta tarybai, artimiausiame posėdyje bus balsuojama, ar dėl šių politikų kreiptis į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą.

Jei teismas konstatuos, kad tarybos narys sulaužė priesaiką ar nesilaikė įstatymų, trys penktadaliai tarybos narių gali priimti sprendimą panaikinti jo mandatą.

„Situacija paprasta – pradėjome rašyti apie neskaidrius dalykus merės ir prasidėjo atsakas, formali priežastis – nelankyti komitetai“, – situaciją BNS aiškino K. Pakalnis.

Širvintų savivaldybės tarybos narys tvirtino negaudavęs kvietimų į posėdžius, nes darbotvarkės buvo siunčiamos į nenaudojamą elektroninį paštą.

„Informacija pasiųsta į mailą, kuriuo nesinaudoju, aš negaudavau kvietimo. Kai jie norėjo, kad pasiektų adresatą, siuntė mano mailu, o kai nenorėjo, siuntė kažkur kitur“, – kalbėjo K. Pakalnis.

Jis taip pat teigė, kad savivaldybėje nevyksta atskiri komitetų posėdžiai, pavyzdžiui, Finansų, investicijų ir ūkio reikalų komiteto, kurio nelankymu jis kaltinamas, o bendri visų komitetų posėdžiai, iš esmės – būsimo tarybos posėdžio „repeticijos“.

Socialdemokratas Andrius Jozonis BNS irgi tvirtino, kad rengiami bendri komitetų posėdžiai yra „parodomojo pobūdžio“.

„Ten nebūna rimtai apsvarstomi jokie klausimai, tiesiog pristatomi tarybos sprendimai. Nei ten kas nors balsuoja už sprendimus, nieko panašaus nevyksta. Tik tuos pačius klausimus, kurie bus svarstomi taryboje, norima apsvarstyti prieš tarybą“, – sakė A. Jozonis.

Tuo metu vicemerė I. Vasiliauskienė stebėjosi, kad tarybos nariams užkliuvo nebe pirmą kadenciją galiojanti tvarka. 

„Jie puikiausiai žino, komitetų posėdžiai nėra kažkas naujo, jie taip vyko ir praėjusiose kadencijoje. Vyko ir atskiri posėdžiai, taip pat ir bendri“, – sakė vicemerė.

„Jei į tarybos posėdžio darbotvarkę įeina daug klausimų to komiteto, daromas atskiras posėdis, jei jų nedaug, o tarybos nariai privalo susipažinti su visais kausimais, tada vyksta bendras posėdis. Nematau, ką čia kaltinti, nes nė vienam iš tų trijų narių tai nėra naujiena“, – kalbėjo I. Vasiliauskienė.

Širvintų rajono savivaldybės taryboje dirba 21 politikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.