VPT nurodė Druskininkų savivaldybei nutraukti sutartį su „Jurex“ advokatais

Viešųjų pirkimų taryba (VPT) nurodė Druskininkų savivaldybei nutraukti pernai rugpjūtį su advokatų kontora „Jurex“ sudarytą teisinių paslaugų pirkimo sutartį.

Viešųjų pirkimų tarnyba<br>D.Umbraso nuotr.
Viešųjų pirkimų tarnyba<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donata Majauskienė (BNS)

Apr 6, 2018, 7:50 AM, atnaujinta Apr 6, 2018, 2:00 PM

Savivaldybė VPT išvadą žadą ginčyti teisme, pasitelkdama tą pačią „Jurex“ bendrovę.

VPT vertinimu, sutartis turi būti nutraukta, nes buvo sudaryta netaikant viešųjų pirkimų procedūrų, nors įsigytoms paslaugoms tokia išimtis negalėjo būti taikoma.

Pasak VPT, savivaldybė sprendimą be konkurso samdyti „Jurex“ aiškina įstatymo išimtimi, leidžiančia teisines paslaugas pirkti be konkurso, kai reikia paslaugų, susijusių su atstovavimu arbitražo, taikinimo arba teisminiame procese. Tačiau, anot VPT, sutartyje numatytos daug platesnės paslaugos (pavyzdžiui, advokatai įsipareigoja savivaldybės pavedimu ją konsultuoti visais veikloje kylančiais teisės klausimais, rengti įvairius teisinę reikšmę turinčius dokumentus ir t. t.).

Be kita ko, VPT užkliuvo, kad sutartyje nustatyta kaina ne tik už teisinių paslaugų teikimą teisminių ginčų srityje. VPT sukritikavo ir tai, jog sutartis galioja neterminuotai. Pagal šią sutartį savivaldybė advokatų kontorai jau sumokėjo 38 tūkst. eurų.

Druskininkų savivaldybė penktadienį išplatintame pareiškime teigia, kad nepalankią VPT išvadą skųs teismui. Pažymima, kad ginče su VPT savivaldybei atstovaus „Jurex“ advokatai. Pasak savivaldybės, VPT išvada galbūt yra politinis užsakymas. Pranešime taip pat aiškinama, kad yra vykdomas persekiojimas siekiant sumenkinti pasitikėjimą Druskininkų savivaldybe ir sužlugdyti jos vadovų veiklą. Jį neva vykdo ne tik vietiniai konservatoriai ir liberalai, bet ir kai kurie Seimo nariai.

„Jurex“ atstovauja ne tik savivaldybei, bet ir merui Ričardui Malinauskui jo asmeninėse bylose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.