Įbauginta vilnietė atskleidė, kaip šiurpiai būrėja viliojo dideles sumas

Ritualas su šnypščiančiu kiaušiniu, tariamas pinigų deginimas ir neva užburtas vanduo. Tokius triukus naudojo būrėja Roksandra ir kitos rumunės, kurioms iš patiklių klientų jau pavyko išvilioti šimtus tūkstančių eurų.

 Roksandra) paliepė vilnietei Aldonai atnešti 6666 eurus ir pagrasino, kad neatnešus blogis jai sugrįš dvigubai.<br> Lietuvos policijos nuotr.
 Roksandra) paliepė vilnietei Aldonai atnešti 6666 eurus ir pagrasino, kad neatnešus blogis jai sugrįš dvigubai.<br> Lietuvos policijos nuotr.
 Už ritualą, kurio metu neva gali nuimti prakeiksmą, būrėja iš Rumunijos paprašė 500 eurų.<br> LR archyvo (P.Lileikio) nuotr.
 Už ritualą, kurio metu neva gali nuimti prakeiksmą, būrėja iš Rumunijos paprašė 500 eurų.<br> LR archyvo (P.Lileikio) nuotr.
Roksandra (nuotr.) paliepė vilnietei Aldonai atnešti 6666 eurus ir pagrasino, kad neatnešus blogis jai sugrįš dvigubai.
Roksandra (nuotr.) paliepė vilnietei Aldonai atnešti 6666 eurus ir pagrasino, kad neatnešus blogis jai sugrįš dvigubai.
 Roksandra paliepė vilnietei Aldonai atnešti 6666 eurus ir pagrasino, kad neatnešus blogis jai sugrįš dvigubai.<br> Lietuvos policijos nuotr.
 Roksandra paliepė vilnietei Aldonai atnešti 6666 eurus ir pagrasino, kad neatnešus blogis jai sugrįš dvigubai.<br> Lietuvos policijos nuotr.
 Roksandra paliepė vilnietei Aldonai atnešti 6666 eurus ir pagrasino, kad neatnešus blogis jai sugrįš dvigubai.<br> Lietuvos policijos nuotr.
 Roksandra paliepė vilnietei Aldonai atnešti 6666 eurus ir pagrasino, kad neatnešus blogis jai sugrįš dvigubai.<br> Lietuvos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

„Lietuvos rytas“

Apr 8, 2018, 7:52 AM, atnaujinta Apr 8, 2018, 1:37 PM

Ant tokių aferistų kabliuko užkibo ir 70-metė vilnietė Aldona. Buvusi ilgametė vienos gamyklos finansų direktorė „Lietuvos rytui“ papasakojo, kaip ją išgąsdino rumunės Roksandros triukai. Lietuvė atvykėlei už paslaugas sumokėjo 250 eurų.

Aldona buvo spaudžiama aiškiaregei atnešti vis didesnes sumas.

Kai vilnietė kategoriškai atsisakė tai daryti, sulaukė būrėjos gąsdinimų.

– Kodėl kreipėtės į nepažįstamą rumunę, atvykusią iš užsienio? – paklausiau Aldonos.

– Pernai mano brolio šeimą užgriuvo nesutarimai, norėjau jam padėti.

Pamačiau Roksandros skelbimą ir paskambinau nurodytu telefonu. Atsiliepusi moteris rusiškai pasakė, kad Roksandra skubiai išvyko – neva gelbėti vaiko gyvybės.

Po savaitės sulaukiau skambučio. Mane pakvietė atvykti į butą sostinės Jeruzalės rajone. Ten pasitiko apie 30 metų moteris, kalbanti rusiškai, ir nuvedė į kambarį.

Prie stalo sėdinti žiniuonė paklausė, kokios problemos mane slegia. Po to atvertė kortas ir ištarė: „Tavo brolio žmona mirs.“

Man net širdį suspaudė. Už tą seansą sumokėjau 50 eurų.

– Kodėl ten ėjote dar kartą?

– Žiniuonė liepė, dar nurodė atsinešti kiaušinį, rožę, vandens, tris žvakes ir 200 eurų.

Susitikimas vyko jau kitame nuomojamame bute sostinės Mindaugo gatvėje.

Roksandra paėmė kiaušinį, sudaužė lukštą, o turinį išpylė į indą, kurį laikė po stalu. Pasigirdo šnypštimas. Būrėja ištraukė indą, jame pasirodė juoduliai.

„Matai, tai piktoji dvasia šnypščia“, – ištarė aiškiaregė.

Kai tai prisimenu, dabar jau man ima juokas, nes supratau, kad ten buvo įberta kažkokių chemikalų. Bet tada man pasidarė baisu.

Po to Roksandra degino žvakes ir užbūrė vandenį, kurį liepė man namuose išgerti.

Bet aš jo negėriau. Už antrąjį seansą sumokėjau 200 eurų.

– Ar jums siūlė sukurti talismaną? Kiek už jį paprašė?

– Į trečiąjį seansą Roksandra liepė man atsinešti kapų žemės ir 6666 eurus. Neva tokią sumą reikia sudeginti, kad iš manęs būtų išvarytas velnias. Patikinau, kad tokios sumos neturiu.

Žiniuonė išpūtė akis ir supyko. Ji pagrasino, kad jeigu neatnešiu pinigų, blogis man sugrįš dvigubai stipriau.

O talismanas neva apsaugotų nuo visų blogybių.

Aš pakartojau, kad tokių pinigų neturiu. Tada Roksandra paprašė 3333 eurų. Bet aš nesutikau ir tiek mokėti.

Žiniuonė patarė man dar keletą dienų pagalvoti ir pažadėjo už mane melstis.

Vėliau man paskambino jos pagalbininkė – paragino kuo greičiau ateiti, nes jau reikia sukurti talismaną. Atsisakiau.

„Nevertinate kitų darbo“, – ištarė ta moteris ir dar pagąsdino, kad jei ritualai nebus atlikti iki galo, prakeiksmas man sugrįš dvigubai stipresnis.

Ačiū Dievui, kuris apšvietė man protą. Pas Roksandrą daugiau nėjau. Ir mano brolio šeimai jos burtai nepadėjo.

– Ar tuo metu, kai jūs lankėtės pas būrėją, matėte kitų klientų?

– Taip, mačiau koridoriuje laukiančias dvi moteris. Jos atrodė vyresnės už mane – apie 80 metų. Buvo matyti, kad turi rūpesčių.

Man pikta, kad Roksandra ir kitos būrėjos pelnosi iš kitų nelaimių.

Rengėsi parduoti sklypą

Bet ne visiems žmonėms, susidūrusiems su Roksandra, pavyko laiku atsitokėti ir sustoti.

Praėjusių metų vasarą vienas vilnietis rumunei atidavė solidžią sumą.

Jis lankėsi pas būrėją tol, kol nunešė jai beveik visas santaupas, laikytas banke.

Roksandra iš pradžių apsiėmė išspręsti vilniečio problemas, o vėliau jam ėmė aiškinti, kad ir šeimos nariams reikia pagalbos, nes gresia pavojus. Esą jeigu vyras neatneš daugiau pinigų, jo artimieji mirs.

Patiklus vilnietis labai išsigando ir atidavė rumunei kelis šimtus tūkstančių eurų.

Išviliojusi įspūdingą sumą Roksandra su sėbrais skubiai išvyko iš mūsų šalies. Tačiau godumas grupuotę vėl čia atginė.

Tada ant būrėjos kabliuko užkibo kitas vyriškis, gyvenantis Vilniaus rajone. Jis po kelių seansų ir gąsdinimų nelaimėmis ketino rumunei nunešti tiek pinigų, kiek ji paprašė – 9999 eurus. Vyras net susiruošė parduoti žemės sklypą.

Tikrasis šios tariamos aiškiaregės vardas – Mirela. Nors ši 35 metų rumunė pranašavo ateitį kitiems, savo gyvenimo įvykių, atrodo, nenumatė.

Kovo 15 dieną būrėja buvo sulaikyta dviem mėnesiams ir uždaryta į Lukiškių tardymo izoliatorių-kalėjimą.

Aukas paveikdavo kalbomis apie nelaimes

Sigitas Šemis

Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus viršininkas

„Rumunės, kuri prisistatydavo Roksandros vardu, veiksmuose įžvelgėme sukčiavimo ir apgaulės požymių. Ji neturėjo leidimo mūsų šalyje užsiimti veikla ir gauti pajamų. Per kratą pas ją rasti 3992 eurai, taip pat žmonių nuotraukų.

Būrėja žmogų paveikdavo psichologiškai. Jis ateidavo dėl konkrečios bėdos, o ji pasakydavo, kad ir artimiesiems gresia nelaimės, prašydavo atnešti jų nuotraukų. Tie, kurie nešė jai pinigus, apie tai nesakydavo artimiesiems.

Į Lietuvą rumunė buvo atvykusi ne kartą. Ją lydėjo vertėja ir vairuotojas. Tai Rumunijos ir Moldovos piliečiai. Jiems paskirta švelnesnė kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Dabar mes ieškome, kur yra pinigai, kuriuos ši grupė pasisavino iš mūsų šalies piliečių. Aiškinamės, kur jie vyko po to, kai iš vieno asmens išviliojo kelis šimtus tūkstančių eurų.“

Paslaugomis naudojosi ir politikai, ir verslininkai

Viena labiausiai mūsų šalyje išgarsėjusių būrėjų – Lena Lolišvili, kuri žmones gydė įkraudama vandenį ir tualetinį popierių. Atvykėlė iš Gruzijos popieriaus pakuotes pavartydavo rankose ir tvirtindavo, kad jas įkrovė energija.

Ekstrasensė buvo R.Pakso inauguracijos į prezidentus garbės viešnia, jis rodė jai palankumą. Ji taip pat palaikė ryšius su A.Brazausku, kitais aukštais politikais.

Po R.Pakso apkaltos ši aiškiaregė nebesirodė viešumoje, tačiau atvykdavo į Lietuvą, nes čia ir toliau turėjo gerbėjų. Su gruzine nenutraukė ryšių ir L.Paksienė.

„Vos tik grįžo iš Gruzijos ir iškart su dovanomis užgriuvo. Mes mylime ją beprotiškai. Mums nusispjauti, kas apie ją rašoma“, – 2007 metais yra sakiusi L.Paksienė.

Kita skandalingai išgarsėjusi aiškiaregė – Audronė Šimaitienė, kuri 2010 metais buvo suimta dėl įtarimų sukčiavimu.

Kauno rajono Neveronių miestelio gyventoja buvo įtariama iš trijų verslininkų, ketinusių pigiau įsigyti automobilių, išviliojusi net pusantro milijono litų (435 tūkst. eurų).

A.Šimaitienė išgarsėjo dar 2007 metais, kai ėmėsi patarinėti tuomečiam restoranų „Bajorkiemis“ ir „Dvarkiemis“ bendraturčiui kauniečiui G.Remeikai.

Nors restoranų tinklo įkūrėjas A.Mažeika už „Bajorkiemio“ statybos ir remonto darbus G.Remeikai padovanojo 50 proc. akcijų, aiškiaregė esą įtikino, kad juodoji magija gali padėti užkariauti visas akcijas.

Aiškiaregės patartas G.Remeika prieš kiekvieną akcininkų susirinkimą kambaryje išbarstydavo jos duotą druską, o įduotus akmenis šviečiant mėnuliui užkasdavo prie tvoros.

Bet magija nesuveikė – nei A.Šimaitienės esą išpranašautą dieną, nei vėliau G.Remeika akcijų dalies negavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.