Skandale paminėta Remigijaus Žemaitaičio žmona aiškino, kodėl taip nutiko

Pirmadienį Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) surengus spaudos konferenciją dėl suimtos Nacionalinio kraujo centro vadovės Joanos Bikulčienės nuaidėjo ir žinomo Seimo nario žmonos pavardė.

 STT apklausė ir R.Žemaitaičio žmoną Živilę.<br> lrytas.lt montažas.
 STT apklausė ir R.Žemaitaičio žmoną Živilę.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-09 16:04, atnaujinta 2018-04-09 16:12

STT pirmadienį paaiškino, kad 14 parų suėmimą J.Bikulčienei skyrė, nes ši įtariama piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, prekyba poveikiu ir veikimu bendrininkų grupėje. STT tyrime įtarimai buvo pareikšti ir dar dviem asmenims.

Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos ikiteisminio skyriaus viršininkas Ramūnas Lukošius pasakojo, kad buvo apklausta ir Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio žmona.

Nėra aišku, koks jai suteiktas statusas.

R.Žemaitaičio žmona Živilė „Lietuvos ryto“ televizijai sakė: „Aš tikrai nenoriu vertinti, kodėl ikiteisminio tyrimo pareigūnai tokį statusą taip...Negaliu to komentuoti, kaip ir paties tyrimo.“

Tačiau moteris neslėpė, apie ką vyko pokalbis.

„Kaip ir minėjau, tai susiję su bendrove, kuriai teikiau teisines paslaugas. Ji yra mūsų bendrijos, kuriai priklausau, klientė“, – kalbėjo R.Žemaitaičio žmona.

BNS žiniomis, teismas dviem mėnesiams leido suimti bendrovės „Solis Tribus“ akcininką Antaną Petrošių. Kita įtariamoji – bendrovės vadovė Rūta Stankevičienė.

Jai skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Anot teisėsaugos įtariamųjų skaičius byloje gali augti.

Prokuroras R.Šileika teigė, kad tyrime keliems asmenims suteiktas specialiojo liudytojo statusas.

Bendrovė „Solis Tribus“ skelbia veikianti asmens sveikatos priežiūros, biotechnologijų, vaistinių žaliavų surinkimo ir vaistinių preparatų gamybos, farmacijos prekių didmeninio platinimo, medicinos inovacijų, mokslinių tyrimų ir taikymo srityse.

Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos atstovė spaudai Aistė Tautvydienė BNS sakė, kad „Solis Tribus“ neturi jokių tarnybos išduotų licencijų – Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba iš viso nėra gavusi bendrovės prašymų išduoti licenciją. Praėjusių metų pabaigoje pranešta, jog A.Petrošius Kipre įsteigė tarptautinį investicinį holdingą „Agnis Plasma“.

Tuomet teigta, kad didžioji dalis holdingo investicijų bus kreipiamos į užsienyje jau veikiančias biotechnologijų įmones, naujos kartos medicinos preparatų gamybą bei taikomuosius biotechnologijų srities mokslinius tyrimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.