Baltieji rūmai greičiausiai nesvarstys Neringos Venckienės peticijos: nepakanka parašų

Neseniai paviešintas vaizdo įrašas, kuriame JAV sulaikytos Neringos Venckienės sūnus prašo pasirašyti peticiją, kuria Amerikos prašoma neišduoti Venckienės Lietuvai. 

 N.Venckienės peticijos veikiausiai Baltieji Rūmai nesvarstys.
 N.Venckienės peticijos veikiausiai Baltieji Rūmai nesvarstys.
 Peticija Baltųjų rūmų tinklalapyje jau nebeaktyvi.
 Peticija Baltųjų rūmų tinklalapyje jau nebeaktyvi.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-04-10 13:35, atnaujinta 2018-04-10 15:55

Peticija buvo patalpinta Baltųjų rūmų tinklalapyje ir būtų buvusi svarstoma, jei ją būtų pasirašę bent 100 tūkst. asmenų. Nuo balandžio 8 d. minėtame tinklalapyje peticijos forma jau rodoma kaip neaktyvi, o vietoje reikiamų 100 tūkst. surinkta tik 39 957 parašų.

Neseniai N.Venckienė JAV stojo prieš teismą. Apie tai socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė N.Venckienės šalininkai, kurie kvietė susiburti prie teismo Čikagoje, kur galėtų palaikyti bėglę.

Įvykus teismo posėdžiui, teisėjai nusprendė atidėti N.Venckienės grąžinimą į Lietuvą. Kadangi ekstradicija turi būti patvirtinta ir pasirašyta JAV valstybės sekretoriaus, o Rexas Tilleris prieš dvi savaites buvo atleistas prezidento, sprendimas turėjo būti atidėtas. 

Ekstradiciją patvirtinti galėtų ir valstybės sekretoriaus pavaduotojas, tačiau ir jis buvo atleistas. N.Venckienė sulaikoma dar trims mėnesiams, kadangi naujo valstybės sekretoriaus patvirtinimas gali užtrukti keletą mėnesių. Gegužės 15 dieną bus sprendžiama ar paleisti kaltinamąją už užstatą iki kito teismo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.