Remigijus Žemaitaitis: „Valstiečiai klimpsta dumble“

LVŽS atėjo į valdančiąją daugumą, iškoliojo visas partijas kaip kriminalines, kad jie patys švariausi, su niekuo nedirbs, bet yra kitaip.

Remigijus Žemaitaitis<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2018, 8:36 AM, atnaujinta Apr 13, 2018, 9:22 AM

Keista kaip ir Veryga dirba dar šias pareigas, nes prieš metus panaikino korupcijos skyrių, spaudos tarnyba, o praėjus metams ir dviem mėnesiams vėl iš naujo įkūrė spaudos skyrių.

Man labai įstrigo, kai jie prieš rinkimus kalbėjo blogai apie visas partijas, bet dabar klimpsta dumble.

Pirmą kartą pamačiau, kad Skvernelis yra didis politikas, kuris manipuliuoja kitų politikų nuopelnais. Ataskaitą turėjo skaityti Butkevičius, Darbo partijos ir TT atstovai, nes dauguma darbų buvo pradėti toje Vyriausybėje. Jų reformos nevyksta, urėdijų reforma nevyksta, sakė ministerijas aplinkos ir žemės ūkio iškels į Kauną, bet niekas nieko nekelia.

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis ketina kreiptis į prokurorus su prašymu, kuo greičiau jo partijos bylą perduoti teismui. Anot jo, nėra gerai, kad ikiteisminis tyrimos dėl šios partijos tęsiasi jau ketverius metus. Partija yra įtariama prekyba poveikiu ir pinigų plovimu.

Dar šią savaitę pranešta, kad prokuroro sprendimu įšaldyta „Tvarkai ir teisingumui“ skirtą valstybės dotaciją, kuri sudaro daugiau nei 220 tūkst. eurų. R.Žemaitaitis neslėpė – suma didelė, partija gyvena smarkiu taupymo režimu, dėl to atsisakė sostinės Totorių gatvėje turėtų patalpų.

„Tai yra aišku labai dideli pinigai, ypatingai partinei veiklai. Deja, perėmęs partijos vadovavimą po Rolando Pakso paveldėjau, kad vyksta ikiteisminis tyrimas dėl buvusių narių. Man liūdna, kad per ketverius metus dar nebaigtas tyrimas. Mes kreipsimės, kad būtų kuo greičiau baigtas tyrimas ir byla perduota į teismą“, – „Žinių radijuje“ kalbėjo politikas.

Jis taip pat teigė, kad ketina argumentuotai skųsti prokuroro sprendimą dėl lėšų įšaldymo, nes partija turi mokėti mokesčius „Sodrai“, išlaikyti darbuotojus. Seimo narys pabrėžė, kad neturi partija kentėti dėl buvusių vadovų ar asmenų, kurie buvo valdžioje sprendimų.

„Sprendimų, kuriems aš nepritariu. Kuo greičiau reikia padėti tašką. Dar kartą noriu paakcentuoti, kad 13 tūkst. narių neturi atsakyti už buvusios partijos vadovybės vienus ar kitus sprendimus“, – pabrėžė R.Žemaitaitis.

Kliuvo ne vienam ministrui

Paklaustas, kaip vertina situaciją dėl žemės ūkio ministro Broniaus Markausko, kuris kaltinamas be leidimo dirbęs svetimą žemę ir už tai gavęs dotacijas, R.Žemaitaitis sakė, kad užjaučia premjerą Saulių Skvernelį, nes ji supa neaiškios reputacijos ir neprofesionalus žmonės.

„Kas vyksta ministerijos ir Vyriausybės kabinetuose, yra apgailėtina“, – kalbėjo opozicinės partijos lyderis.

Jam užkliuvo tai, kad LVŽS lyderis Ramūnas Karbauskis sakė, jog tiek jis, tiek valstiečių frakcija Seime nemano, kad B.Markausko atsistatydinimui yra pagrindo. Tačiau, anot R.Žemaitaičio, viena LVŽS lyderių Rima Baškienė patikino, kad apie tai frakcijoje net nebuvo kalbėta, kad ji griežtai nepalaiko ministro elgesio, todėl R.Karbauskis, pasak „Tvarkos ir teisingumo“ lyderio, tiesiog meluoja.

Kritikos kliuvo ir sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai. Kaip kalbėjo R.Žemaitaitis, prieš daugiau nei metus ministerijoje panaikinti Korupcijos prevencijos ir komunikacijos skyriai, tačiau praėjus metams jie vėl kuriami iš naujo, įdarbinant darbuotojų padėjėjus.

„Man labai įstrigo, kai jie prieš rinkimus kalbėjo blogai apie visas partijas, bet dabar klimpsta dumble“, – apie valdančiąją partija kalbėjo Seimo narys.

Pikto žodžio sulaukė ir šią savaitę Vyriausybės veiklos ataskaitą Seime pristatęs premjeras S.Skvernelis. „Pirmą kartą pamačiau, kad S.Skvernelis yra didis politikas, kuris manipuliuoja kitų politikų nuopelnais. Ataskaitą turėjo skaityti Algirdas Butkevičius, Darbo partijos ir „Tvarkos ir teisingumo“ atstovai, nes dauguma darbų buvo pradėti toje Vyriausybėje. Jų reformos nevyksta, urėdijų reforma nevyksta, sakė ministerijas Aplinkos ir Žemės ūkio iškels į Kauną, bet niekas nieko nekelia“, – kalbėjo R.Žemaitaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.