S. Skvernelis kartojo R. Karbauskio versiją dėl B. Markausko skandalo

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad prezidentės raginimo trauktis iš pareigų sulaukusiam žemės ūkio ministrui Broniui Markauskui toliau dirbti būtų sunku, bet įmanoma.

 S.Skverneliui ir toliau atrodo, kad B.Markausko skandalas nėra rimtas.<br> lrytas.lt montažas.
 S.Skverneliui ir toliau atrodo, kad B.Markausko skandalas nėra rimtas.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-13 11:04, atnaujinta 2018-04-13 11:05

„Galiu tik pakartoti, kad dirbti bus sunku, bet įmanoma. Aš tą patį pats patyriau“, – žurnalistams penktadienį Vilniuje sakė S.Skvernelis.

Jo teigimu, sprendimai bus priimti antradienį po jų susitikimo.

„Nematau problemų, dėl ko jis negalėtų dirbti. Antradienį bus priimti galutiniai sprendimai“, – teigė premjeras.

„Tai yra mano ir ministro sprendimas. Pirmiausia ir jį išklausyti noriu. Niekaip kitaip ministras negali būti atleistas, tik ministro pirmininko teikimu arba Seime išreiškus interpeliacijos metu nepasitikėjimą. Du būdai yra, kitokio varianto ir nebus“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Žurnalistų paklaustas, kaip vertina prezidentės poziciją, kad ir pačiam premjerui susidariusi situacija tampa problema, S. Skvernelis atsakė, kad D. Grybauskaitė įvykdė konservatorių vadovo Gabrieliaus Landsbergio reikalavimą.

„Prezidentė, kaip nebūtų gaila, įvykdė konservatorių pirmininko išreikštą reikalavimą išvakarėse, kad labai griežtai pasisakytų ministro atžvilgiu, tą ji ir padarė“, – sakė premjeras.

Į klausimą, ar premjeras mano, kad „prezidentė dirba konservatoriams“, premjeras atsakė: „Aš nemanau. Tiesiog išgirdau išvakarėse G.Landsbergio pareiškimą pakankamai griežtą pareikalautą iš prezidentės, o ant rytojaus paskaičiau prezidentės pranešimą, būdamas Kijeve“.

B.Markauskas raginimų trauktis sulaukė paskelbus informaciją, kad jo šeima dirbo ne tik savo, bet ir svetimą žemę, ir už tai gaudavo ES išmokas. Pats ministras tai pavadino netyčine klaida.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.