A. Širinskienė paprašė STT įvertinti G. Landsbergio uošvio įdarbinimo aplinkybes

„Valstiečiams" atstovaujanti Seimo narė Agnė Širinskienė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą bei Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), prašydama įvertinti konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio uošvio Evaldo Zigmo Čijausko įdarbinimo aplinkybes.

Agnė Širinskienė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Agnė Širinskienė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jadvyga Bieliavska (ELTA)

2018-04-19 09:17, atnaujinta 2018-04-19 10:35

Jos kreipimąsi paskatino žiniasklaidoje pasirodžiusių publikacijų paskelbtos aplinkybės bei valstybės įmonės Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro (ŽŪIKVC) generalinio direktoriaus Sigito Puodžiuko teiginiai apie konservatorių lyderio G. Landsbergio uošvio E. Z. Čijausko priėmimo į darbą aplinkybes.

Žiniasklaidoje skelbta, kad ŽŪIKVC generalinis direktorius S. Puodžiukas viešai prisipažino, kad galimai „neturėjo pasirinkimo" įdarbinant E. Z. Čijauską, „buvo priverstas" tai padaryti, E. Z. Čijausko įdarbinimą susiejo su netiesioginiu spaudimu asmenų, kurie įvardinti kaip „ministerijos atstovai" ir „aukštesni žmonės".

Seimo narė A. Širinskienė sako, kad valstybės tarnyboje tokie reiškiniai netoleruotini, ir prašo teisėsaugos institucijų pradėti ikiteisminį tyrimą: „Iš viešai paskelbtos informacijos yra visos prielaidos įtarti, kad E. Z. Čijauskas į darbą buvo priimtas neįvardintiems aukštiems valstybės tarnautojams galimai prekiaujant poveikiu ir piktnaudžiaujant jiems suteiktais įgaliojimais.

Suprantama, kad tokia praktika buvo dažna ankstesnėse vyriausybėse, ir panašu, kad TS-LKD partija taip sprendė savo įtakingų politikų šeimos narių įdarbinimo problemas. Tokios, demokratijos principų nepripažįstančioms šalims būdingos, „tradicijos" Lietuvoje negali būti toleruojamos ir turi sulaukti teisinio įvertinimo".

Jos teigimu, nurodytos aplinkybės leidžia daryti prielaidas, kad įdarbinant E. Z. Čijauską galimai buvo įvykdytos veikos, nurodytos Baudžiamojo kodekso 228 (piktnaudžiavimas) ir 226 (prekyba poveikiu) straipsniuose.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.