R. Karbauskis interpeliacijos ministrui nesureikšmina: „Na ir kas“

Žemės ūkio ministro Broniaus Markausko situacija ir toliau neramina opoziciją. Premjerui Sauliui Skverneliui antradienį pareiškus, kad reikalauti jo pasitraukti kol kas jam trūksta duomenų, opozicijos atstovai planuoja interpeliaciją.

 Opozicija ruošia interpeliaciją B.Markauskui, tačiau R.Karbauskis dėl to nepergyvena. <br> J.Stacevičiaus nuotr. koliažas.
 Opozicija ruošia interpeliaciją B.Markauskui, tačiau R.Karbauskis dėl to nepergyvena. <br> J.Stacevičiaus nuotr. koliažas.
A.Sysas tikisi ir valdančiųjų paramos. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Sysas tikisi ir valdančiųjų paramos. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 19, 2018, 11:20 AM

Visgi, valstiečių lyderis, palaikantis partinį ministrą B.Markausko šios situacijos visai nesureikšmina. Jo manymu, parašų, net ir su keliais valdančiųjų atstovais, jiems surinkti nepavyks.

A.Sysas: „Norime nušauti vieną kiškį, o ne būrį“

Socialdemokratas Algirdas Sysas žurnalistams pristatė trečiadienio opozicinių frakcijų susitikimą. Ir savo vertinimą, kaip ministrui atsakinėti į klausimus sekėsi konservatorių rengtame susitikime.

„Išpažintis gal ministrui visada padeda. Gal pasijus šiek tiek kažkaip kitaip. Tikrai manęs netenkina, kokią poziciją užima B.Markauskas. Jis kaip užprogamuotas robotas dabar kalba tokiomis standartinėmis frazėmis kokią savaitę. Nes prieš tai jis keitė tuos parodymus, pateikdavo vis skirtingas versijas. Dabar turbūt advokatai padėjo ir surikiavo, savo problemas bando užmesti visiems kitiems ūkininkams, ariantiems žemę be sutarčių. Ir absoliučiai nenori kalbėti apie moralės dalykus“, – sakė A.Sysas.

„Su morale yra visiškai prastai, nes ko gero, visai B.Markauskas nesupranta, kas yra moralus politikas. Čia tikrai yra problema, ir tikiuosi, kad mes šiandien jau baigsime tekstą interpeliacijos. O ministras ir dar prisišnekėjo, apkaltino Seimo narius iš jų frakcijos, kad darė jam spaudimą, bet konkrečiai be G.Landsbergio uošvio nieko negalėjo įvardinti. Aš nesuprantu, kaip pavaldinys gali viršininkui daryti spaudimą, tegul lieka jo sąžinės reikalas“, – sakė socialdemokratas.

Jis teigė, kad kol kas yra kalbama tik apie interpeliaciją ministrui, ne premjerui. „Aš labai norėčiau, kad mes vieną kiškį nušautume, o ne medžiotume visą būrį. Nes tada lieka nei vieno“, – juokavo Seimo narys.

A.Sysas teigė, kad turi signalų, kad ir keli valstiečių frakcijų atstovai skatino ministrą B.Markauską pasitraukti. Jis tikėjosi, kad iki parašų rinkimo ir dar keli valstiečiai gali pasisakyti už interpeliaciją ministrui.

R.Karbauskis nesureikšmina

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis kalbas apie ministro interpeliaciją vertino kaip eilinį įvykį. „Eilę metų ministrams tai keldavo. Čia eilinis atvejis“, – sakė jis. Jis nesureikšmino ir fakto, kad keli valstiečių atstovai linksta interpeliaciją taip pat paremti.

„Jų balsų neužteks. Mes šnekėjomės, Seimo narių nuomonę mes gerbiame. Mes su jais kalbėjomės, kad veikimas prieš frakciją, Seimo narius, tie kaltinimai nebeturi kartotis. Bet šnekat apie šitą situaciją, dėl ministro, kiekvienas turi teisę į savo nuomonę. Tai nėra skilimas. Tiesiog turi porą žmonių kitokią nuomonę. Na ir kas?“ – žurnalistams atsakinėjo R.Karbauskis.

Paklaustas apie moralinę ministro atsakomybę, R.Karbauskis dar kartą prisiminė konservatorių lyderį. „Moralinę atsakomybę turėtų prisiimti G.Landsbergis, kuris pietauja su koncerno „MG Baltic“ vadovais, ima dėžutes. Apie tai reiktų kalbėti, nes moralinė kaltė prieš rinkėjus nepalyginamai didesnė yra jo, negu kitų. Bet jis moralizuoja net ir tokiu atveju, kai jam pačiam reikėtų patylėti“, – teigė valstiečių lyderis.

Norint atstatydinti ministrą, Seime reikia užsitikrinti ne mažiau kaip 71 balsą iš 141.

Ministrą dėl jo šeimos ūkininkavimo aplinkybių trauktis paragino valdančiųjų „valstiečių“ frakcijos atstovai Justas Džiugelis, Povilas Urbšys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.