Tarp kitko. Neliečiamųjų kasta tik pasikarščiuoja

Pastovėjo prieš porą metų trys Seimo nariai prie skandalingojo prokuroro I.Mikelionio namo, pamosavo plakatais, raginančiais nepolitikuoti, ir sulaukė atlygio.

Piketas prie vyriausiojo prokuroro I.Mikelionio namų <br>T.Bauro nuotr.
Piketas prie vyriausiojo prokuroro I.Mikelionio namų <br>T.Bauro nuotr.
Piketas prie vyriausiojo prokuroro I.Mikelionio namų <br>T.Bauro nuotr.
Piketas prie vyriausiojo prokuroro I.Mikelionio namų <br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Lekavičius<br>V.Balkūno nuotr.
Arvydas Lekavičius<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 19, 2018, 2:03 PM

Iki šiol teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, o politikams (kai kurie jų – jau buvę) gresia net laisvės atėmimas. Sako, nieko nepadarysi – procesas vyksta pagal įstatymus, mat net žemiausio rango prokurorai mūsų šalyje yra nepriklausomi, todėl jiems niekas negali daryti spaudimo.

Tačiau, pasirodo, įstatymai galioja visiems, išskyrus tuos pačius prokurorus.

Antai Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroro E.Šidlausko sūnų mokykloje aptalžė kažkokie piktadariai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, viskas pagal įstatymus.

Bet nuskriaustojo tėvui nepatiko, kaip jo kolegė tiria šį reikalą. Įsiveržė prokuroras į jos kabinetą, puolė mokyti, kaip ir ką daryti, ir dar priekaištavo – neva jei jau savi savų neapgins, tai kas bus šiame pasaulyje?

Maža to, prokuroras paskambino apklausą atliekančiai tyrėjai ir ėmė aiškinti, kaip ir kokius klausimus reikia liudytojai pateikti.

Pakraupusios dėl tokio elgesio pareigūnės Generalinei prokuratūrai surašė tarnybinius pranešimus. Tačiau aukštieji prokurorai jokio kriminalo neįžvelgė ir šį reikalą perdavė etikos komisijai. O pastaroji savus tikrai apgins: išaiškino, kad įsiveržimas į kabinetą ir nurodinėjimai yra menkniekis, – esą kolega tik pasikarščiavo.

Gal tuomet ir prie I.Mikelionio namų piketavusiems politikams derėtų muštis į krūtinę ir atgailauti – ak, pasikarščiavome!

Bet kažin ar tai padėtų. Juk karščiuotis teisę turi tik prokurorai. Kitiems – nuo vargetos iki Seimo nario – baudžiamoji byla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu