Dėl „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ konkursų VPT kreipsis į prokuratūrą

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) dėl Jogailos Morkūno viešosios įstaigos „Pirmoji kava“ organizuotų „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ konkursų kreipsis į prokuratūrą.

Jogaila Morkūnas ir Laurynas Šeškus.<br>V.Balkūno nuotr.
Jogaila Morkūnas ir Laurynas Šeškus.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2018, 5:56 PM

Anot VTP vadovės, vykdytų konkursų, kuriuos laimėjo Lauryno Šeškaus ir Edmundo Jakilaičio „TV Play“, schema peržengia tarnybos kompetenciją, ir tai turėtų išanalizuoti teisėsauga.

„Mes bet kuriuo atveju kreipsimės į prokuratūrą ir perduosime informaciją, nes yra tokių keistų dalykų“, – Eltai sakė D. Vilytė.

Pasak jos, 2011-2017 metais „Pirmosios kavos“ organizuoti pirkimai, kuriuose su „TV Play“ sudaryta 1,3 mln. eurų vertės sutarčių, yra keisti, nes pati įstaiga pripažįsta, kad nėra perkančioji organizacija.

„Kodėl jie pasirinko vykdyti viešuosius pirkimus – negalime atsakyti. Nesupratome ir motyvai neaiškūs“, – sakė D. Vilytė.

Anot jos, nors tarnyba išnagrinėjo „Pirmosios kavos“ konkursus, liko neatsakytų klausimų. Vienas jų susijęs su tuo, kodėl apskritai „Pirmoji kava“ skelbė viešuosius pirkimus, kitas – susijęs su Europos Sąjungos skirtomis lėšomis. Būtent todėl ir ketinama kreiptis į teisėsaugą.

„Liko neatsakytų klausimų ir ne tik dėl to, kad jie, būdami ne perkančiąja organizacija, ką ir patys pripažįsta, staiga sugalvoja daryti viešuosius pirkimus. Kaip jie aiškino, kad jiems Europos socialinio fondo agentūra liepė, bet fondo agentūra mums nepatvirtino šito fakto, nes perkančiosios organizacijos statuso nusistatymas yra pačios institucijos reikalas“, – aiškino D. Vilytė.

Penktadienį VPT paskelbė išvadą, kad J. Morkūno valdomos „Pirmosios kavos“ organizuoti „Tūkstantmečio vaikų“ viešieji pirkimai buvo pritaikyti vienai bendrovei – E. Jakilaičio ir L. Šeškaus valdomai „TV Play“. Tiesa, VPT atkreipia dėmesį, kad pagal įstatymus „Pirmoji kava“ apskritai neturėjo organizuoti viešųjų pirkimų.

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.