Susikirto S. Skvernelio ir R. Karbauskio nuomonės – premjeras prieš 0 promilių ribą

Po sekmadienio naktį nutikusios skaudžios nelaimės, kai girto vairuotojo sukeltoje avarijoje Vilniuje žuvo jauna moteris, garsiai prabilta apie alkoblokų įrengimą trumpalaikės nuomos automobiliuose. Visgi premjeras Saulius Skvernelis mano, kad tai nėra panacėja.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2018, 8:02 AM, atnaujinta Apr 24, 2018, 8:55 AM

Vyriausybė jau anksčiau buvo pritarusi alkobokų įrengimui ir šis pasiūlymas jau buvo perduotas Seimui. Tiesa, šiomis pataisomis alkoblokai būtų įrengiami ne trumpalaikės nuomos automobiliuose, o transporto priemonėse žmonių, kurie buvo pagauti vairuojantys išgėrę.

„Už tai būtų švelninama bausmė, trumpinamas jos laikotarpis. Tikrai nemanau, kad to reikia prievartine tvarka visiems. Kalbant apie visuomeninį transportą tai taip, jau dabar geltoni mokykliniai autobusiukai gamintojų gaminami su alkobloku. Kalbant apie nuomos automobilius, tai gamintojų reikalas, bet išgėręs asmuo gali nelaimę sukelti ir su savo ar su draugo automobiliu. Tai ne panacėja“, – LRT radijuje kalbėjo ministras pirmininkas.

Po nelaimės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis prakalbo, kad visiems vairuotojams turėtų būti įvesta 0 promilių leistina riba. Tačiau S.Skvernelis tokiam siūlymui nepritaria.

Anot jo, svarstymai dėl to vyksta jau kelerius metus, o patirtis rodo, kad skaudžias nelaimes sukelia gerokai daugiau, nei dabar leistina 0,4 promilių girtumą pasiekę vairuotojai. Pasak premjero, 0,4 prom. vairuotojams leistina alkoholio kraujyje riba yra subalansuota. Be to, jis pabrėžė, kad kai kurio transporto, pavyzdžiui autobusų, vairuotojams ši riba yra dar mažesnė.

Bėdos dėl ministrų

Toliau netyla ir žemės ūkio ministro Broniaus Markausko skandalas. Premjeras ir toliau tikina, kad priimdamas sprendimą dėl ministro ateities Vyriausybėje, norėtų matyti bendrą vaizdą, todėl ketina sulaukti institucijų vykdomų tyrimų išvadų.

„Reikia sulaukti, kol bus priimtas procesinis sprendimas, tada grįšime prie B.Markausko klausimo“, – sakė S.Skvernelis.

Tačiau tai nėra vienintelis ministras, dėl kurio premjerui kyla galvos skausmas. Prezidentei atmetus kandidato į teisingumo ministrus G.Danėliaus kandidatūrą, toliau ieškoma, kas stos prie šios ministerijos vairo.

Ministras pirmininkas sakė, kad dėl kito potencialaus kandidato yra kalbamasi su prezidente Dalia Grybauskaite, tačiau jis ir toliau nepritaria priežastis, dėl kurių šalies vadovė atmetė G.Danėliaus kandidatūrą.

„Tai nėra motyvai, dėl kurių žmogus gali būti nepriimtas į šią poziciją. Mes gyvename teisinėje valstybėje“, – sakė jis.

Be to, pasak S.Skvernelio, ši kandidatūra buvo anksčiau aptarta su šalies vadove.

„Buvo kalbama apie šitą kandidatūrą, jei būčiau šimtu procentu tikras, kad nepritars, nebūčiau teikęs. Tie argumentai nebuvo esminiai, dėl kurių reikėtų atmesti kandidatūrą“, – sakė premjeras, pridurdamas, kad jo ir prezidentės konfliktas kilo ne dėl artėjančių prezidento rinkimų, kuriuose jis laikomas vienu pagrindinių kandidatų, nors apie savo dalyvavimą dar nepranešė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.