Tarp kitko. Profesionalai nubudo: VAE nebestatys

Valstybės aparato optimizacija ir mokesčių mokėtojų lėšų taupymas pagal šiandieninę valstietiškųjų profesionalų valdžią išties daro įspūdį.

Visagino AE<br>V.Balkūno nuotr.
Visagino AE<br>V.Balkūno nuotr.
Vytautas Bruveris<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Bruveris<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 25, 2018, 9:49 AM, atnaujinta Apr 25, 2018, 9:52 AM

Ką tik paaiškėjo, kad Energetikos ministerija žengė didelį žingsnį šia linkme – pagaliau nusprendė likviduoti bendrovę, kuri analizavo Visagino atominės elektrinės (VAE) pastatymo galimybes. Tokiais atvejais sakoma, kad šioje žinioje nuostabu viskas.

Pirmiausia – taip, perskaitėte teisingai – iki šiol po Energetikos ministerijos stogu veikė speciali bendrovė, kuri suko galvą, ar statyti VAE, kurią kadaise buvo numačiusi konservatorių valdžia.

Jeigu egzistuoja tokios kontorėlės, tai gal Vidaus reikalų ministerija irgi dar nepanaikino Mindaugo nužudymo ištyrimo, o Užsienio reikalų – Vytauto karūnos grąžinimo iš Lenkijos galimybių analizavimo bendrovių?

Juk dabar užsiimti naujos VAE statybos „galimybių analizavimu“ – tas pat, kas vaikytis prieš daug dešimtmečių nuvažiavusį traukinį.

Toliau – dar gražiau. Pasirodo, tokį titanišką darbą turėjo dirbti trys žmonės.

Net trys ar viso labo trys – pasirinkite patys. Be to, kiekvienas jų dirbo net ne visu etatu, o puse. Mat bendrovėje iš viso buvo pusantro etato.

Tiesa, Energetikos ministerija ir tos bendrovė akcininke buvusi Finansų ministerija skelbia per pusmetį uždarysiančios šią šaunią įstaigą todėl, kad ji „nevykdė veiklos“. Negali būti!

Belieka retoriškai paklausti: kiek titaniškų pastangų reikėjo Energetikos ministerijai, kad per pusantrų metų ji įžiūrėtų šią kontorą, o po to ryžtųsi uždaryti?

Juk visi ten užsiėmę Vyriausybės programos įgyvendinimu, kurio pagrindinis tikslas – tik žalioji ir atsinaujinančioji energetika.

Kita vertus, šios kontoros uždarymas rodo tokius valdančiųjų profesionalų sugebėjimus žaibiškai ir efektyviai optimizuoti visą valdžios aparatą, kad lieka tik nusistebėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.