Raseinių taryba R.Ačą atleido trečiuoju bandymu

Trečias kartas nemelavo. Raseinių rajono taryba trečiuoju bandymu vis dėlto atleido privačius ir viešuosius interesus pažeidusį Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktorių Remigijų Ačą. Jo pareigas eiti laikinai pavesta administracijos direktoriaus pavaduotojui Dariui Ulickui.

R.Ačas priverstas trauktis - jį atstatydino Raseinių rajono taryba.<br>"Lietuvos ryto" archyvo nuotr.
R.Ačas priverstas trauktis - jį atstatydino Raseinių rajono taryba.<br>"Lietuvos ryto" archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2018, 1:27 PM, atnaujinta Apr 27, 2018, 1:32 PM

Už šio politiko atstatydinimą slaptajame balsavime balsavo 14 iš 25 Tarybos narių.

Ankstesni du bandymai atleisti R.Ačą vyko pernai gruodį ir šių metų sausį, bet baigėsi nesėkme. Gruodį vykusiame posėdyje administracijos vadovą išgelbėjo 1 balsas – už buvo 12 politikų. Antruoju bandymu buvo surinkta dar balsu mažiau – interpeliaciją palaikė 11 Tarybos narių.

Raseinių rajono meras meras Algirdas Gricius trečią kartą klausimą dėl R.Ačo atstatydinimo teikė, nes prarado politinį pasitikėjimą. Meras sakė, kad yra gavęs Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos išvadą, kad administracijos direktorius dukart pažeidė viešuosius ir privačiuosius interesus.

R.Ačas pats trauktis atsisakė, o VTEK pasiūlė „išsiskalbti savo marškinius“.

Kovą VTEK nusprendė, kad parlamentarė „valstiečių“ frakcijos narė Vida Ačienė ir jos vyras, Raseinių savivaldybės administracijos direktorius R. Ačas pažeidė įstatymą nedeklaruodami vienas kito sandorių. R.Ačas nedeklaravo sutuoktinės V.Ačienės 2017 m. sudaryto didesnio nei 3 tūkst. eurų sandorio su įmone „Travel planet“. R.Ačas atkirto, kad sutuoktinės pirkta kelionė jam buvo staigmena, todėl apie sandorį jis nežinojo.

R.Ačas taip pat pripažintas pažeidęs įstatymus, nes sprendė savo svainio tarnybos eigos klausimus – 2016-ųjų lapkritį priėmė jį į darbą savivaldybės administracijoje. VTEKE pernai gruodį pripažino, kad buvęs Seimo narys R. Ačas supainiojo interesus, kai birželį dalyvavo savivaldybės taryboje rengiant ir teikiant svarstyti sprendimą, tiesiogiai susijusį su Raseinių krašto ateities sąjūdžiu „Rasai“.

R.Ačas tuo metu buvo šios asociacijos valdybos narys. Pasak VTEK, narystės sustabdymas nėra prilygintinas išstojimui iš asociacijos, kai ryšys su juridiniu asmeniu yra formaliai nutraukiamas ir asmuo praranda asociacijos įstatuose ar kituose teisės aktuose jam nustatytas asociacijos nario teises.

Anksčiau partijos „Tvarka ir teisingumas“ vienas lyderių buvęs R.Ačas šių metų kovą prisijungė prie naujai įkurtos Lietuvos socialdemokratų darbo partijos.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.