Remigijus Šimašius nepasiduoda: „Į darželius patenka visi vilniečių vaikai“

„Į darželius patenka visi vilniečių vaikai“ – tokią žinią sostinės gyventojams savo metinėje ataskaitoje įrašė sostinės meras Remigijus Šimašius.

Remigijus Šimašius teigia, kad vilniečiams jau pakanka darželių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Remigijus Šimašius teigia, kad vilniečiams jau pakanka darželių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2018, 7:21 AM, atnaujinta May 1, 2018, 10:11 AM

Nors minėta ataskaita sulaukė ir nemažai kritikos, o buvęs sostinės meras Artūras Zuokas sakė, kad gyvenimas Vilniuje vėluoja bent porą metų, darželių statybos – ne išimtis, R.Šimašius įsitikinęs, kad išsprendė vaikus auginančių vilniečių bėdas.

„Kai kandidatavau į mero poziciją, iš pradžių dar buvo meluojama, kad trūksta kelių šimtų vietų, o paaiškėjo, kad kelių tūkstančių. Kai sakiau, kad visi vaikai pateks į darželius, žurnalistai klausinėjo, ar tikrai pasižadu... Po trejų metų matome, kad visi patenka“, – teigė jis ir patikslino, kad į ugdymo įstaigas mažieji vilniečiai „patenka visi be išimties nuo mažiausių iki didžiausio“. Tai R.Šimašius dar kartą patvirtino ir naujienų portalo lrytas.lt tiesioginės transliacijos metu.

Tiesa, trečius metus mero pareigas einantis R.Šimašius pripažino, kad problemų vis tik esama: „Vienintelis iššūkis, kad yra atskiri rajonai – Jeruzalė, Pilaitė, Perkūnkiemis. Čia vaikai nepatenka į darželius prie pat namų ir juos tenka pavėžėti“, – kalbėjo jis ir akcentavo, kad šiuose rajonuose rūpinamasi papildomų darželių įkūrimu.

R.Šimašiaus teigimu, jau pernai į sostinės darželius pateko visi norintys. „Kažkada tai atrodė neišsprendžiama problema. Šiandien kaip tik paskutinė diena, kai vyksta registravimasis į darželius ir matome, kad viskas tikrai susidėlios, išskyrus keletą rajonų. Galbūt kas nors į patį geidžiamiausią nepateks, bet į kitą tikrai pateks“, – užtikrintai sakė meras.

Paklaustas, ar nenutiks taip, kad po skambiai paskleistos žinios apie galimybę patekti į valstybinį darželį masiškai ims vietų juose pageidauti ir šiuo metu savo atžalas į privačius darželius sostinėje leidžiantys tėvai, meras neatmetė galimybės, kad taip gali nutikti.

„Tokius procesus jau matome. Kai buvo inicijuota 100 eurų kompensacija lankantiems privačius darželius, prasidėjo jų kūrimosi bumas, bet praėjusiais metais jau fiksavome jų mažėjimą. Labai svarbu, kad mieste būtų įvairovė, kad visi galėtų pasirinkti“, – sakė meras ir patikslino, kad vieni privačius darželius renkasi prispirti aplinkybių, nes neturi kur palikti savo vaikų, o kiti vilniečiai nori savo atžalas ugdyti pagal tam tikras metodikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.