Į sostinės darželius pateko visi eilėje laukę 7,4 tūkst. vaikų, skelbia savivaldybė

Į Vilniaus darželius nuo rugsėjo bus priimta 7,4 tūkst. vaikų – anot Vilniaus savivaldybės, šiemet pirmąkart į įstaigas pateks visi eilėje laukę būsimieji darželinukai.

R.Jurgaičio nuotr.
R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2018, 11:08 AM, atnaujinta May 2, 2018, 11:09 AM

Kaip skelbia savivaldybė, balandžio 18-30 dienomis priskiriant vaikus į darželius dar yra likę apie 800 laisvų vietų. Sutartis su darželiais tėvai turės pasirašyti iki gegužės 31-osios, kartu reikės pateikti gimimo liudijimo kopiją, gydytojų pažymas ir patvirtinimą apie registruotą gyvenamąją vietą Vilniaus savivaldybėje.

Savivaldybė įspėja, kad nepateikus reikiamų dokumentų laiku ar nepranešus apie neatvykimą pateisinančias priežastis, sutartis nebus sudaroma ir vaikas neteks vietos darželyje. Prašymai į darželius nėra atnaujinami ir tokiu atveju tektų registruotis iš naujo.

Pasak Vilniaus vicemerės Editos Tamošiūnaitės, per trejus šios kadencijos metus švietimo srities finansavimas Vilniaus savivaldybėje buvo padidintas nuo 200 iki 300 mln. eurų, o šios lėšos „leidžia sparčiu tempu gerinti švietimo infrastruktūrą, didinti atlyginimus, plėsti auklėtojų skaičių, skirti papildomus finansus darželių bei mokyklų ūkinėms reikmėms“.

Šiemet kiekvienam darželinukui numatyta papildomai skirti po 63 eurus, o kiekvienam moksleiviui – po 53 eurus išlaidų ūkinėms reikmėms. Pernai savivaldybė taip pat skyrė 2,2 mln. eurų darželių pedagogų darbo užmokesčiui didinti, taip pat didinamas auklėtojų skaičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.