Tarp kitko. Spauda valdžiai laisva tiktai garde

Manote, kad vienas draugiškiausių žiniasklaidai žmonių šiandienėje šalies valdžioje yra valstiečių vadas R.Karbauskis, paskelbęs žurnalistus kone pagrindiniais savo priešais ir mėginantis leisti laikraštį, kuris rodytų kelią lietuviams į rojų, panašų į Naisius?

V.Balkūno nuotr.
V.Balkūno nuotr.
Vytautas Bruveris<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Bruveris<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 2, 2018, 8:22 AM

Nieko panašaus. Antai valstiečių mažųjų koalicijos brolių „socdemdarbiečių“ vicepirmininkė Ž.Pinskuvienė yra pažengusi kur kas toliau ir atvėrusi naujus horizontus.

Stebint, kaip Širvintų mero krėsle jau sunkiai nustygstanti ši veikėja tvarkosi po savos savivaldybės stogu, įsisiautėja fantazija spėliojant, kaip ji tvarkytųsi, pavyzdžiui, būdama kokia nors ministrė ar viena Seimo vadovų.

Prieš kurį laiką nuskambėjo istorija, kai iš merės darbų mylimam Širvintų kraštui ataskaitą puošiančių nuotraukų buvo ištrinti žmonės, kurie dabar kritikuoja valdžią ir rajono vadovei nebepatinka.

Pačios Ž.Pinskuvienės atsakymas irgi buvo ne mažiau šaunus už veiksmą – ką noriu, tą ir darau, nes esu merė.

O dabar viena ištrintųjų, vietos opozicinio leidinio „Krašto naujienos“ redaktorė N.Tuškevičienė, „trinama“ ir iš savivaldybės posėdžių salės.

Merė šiai žurnalistei paskyrė aptvertą vietą tolimiausiame salės kampe, iš kurios posėdžio metu šiukštu ji negali pajudėti.

Negana to, N.Tuškevičienei pasiskundus dėl tokio varžymo, žavioji merė be ceremonijų viešai pasiteiravo apkūnokos žurnalistės: gal ji nepatenkinta, nes netelpa aptvare?

Bet ir tai tik žiedeliai. Redaktorės teigimu, merė ją su šeima mėgina išmesti iš socialinio būsto. Kitaip sakant, Ž.Pinskuvienė elgiasi kaip tikra „socdemdarbietė“ – ypač uoliai darbuojasi būtent socialinės rūpybos sferoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.