A. Maldeikienė atskleidė Seimo nario darbo kasdienybę – kai kurie tik mirksi akimis

Seimo narė ekonomistė Aušrė Maldeikienė Žinių radijo laidoje „Pasimatymai“ prabilo apie parlamentaro kasdienybę. Ji teigė, kad jei ir norėtų su kuo nors Seime protingai pasiginčyti, dažniausiai nebūna su kuo. Ji taip pat prabilo apie dažnai kritikuojamą emocionalumą, kuris, anot politikės, yra jos geriausioji savybė.

seimo nariai, Aušra Maldeikienė<br>T.Bauro nuotr.
seimo nariai, Aušra Maldeikienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2018, 5:40 PM, atnaujinta May 3, 2018, 5:59 PM

Parlamentarė pasakojo, kad Seimo nario vieta jai yra ramesnė nei prieš tai buvusios ir gyvena ji paprasčiau.

„Ramiau, dabar tikrai ramiau. Nes dabar yra viena darbo vieta. Man nereikia kaip daugeliui viešojo sektoriaus darbuotojų turėti 4–5 darbų, kad galai paprasčiausiai sueitų. Tai man yra labai gerai. Sudėtingiau galbūt, kad reikia išmokti atsiriboti nuo aplinkos, kuri yra, kukliai pasakius, šiek tiek kitokia negu anksčiau. Nes anksčiau universitete, mokykloje turėjau labai intelektualią aplinką. Dabar kartais būna žmonių, kurie turi labai aiškių interesų. Ir tai kartais mane erzina, čia natūralu, čia tokia profesija“, – sakė A.Maldeikienė.

Ji papasakojo, kad darbo diena Seime tikrai ne visada būna prasminga.

„Per savaitę vidutiniškai reikia perskaityti apie porą tūkstančių puslapių dokumentų, ko žmonės nesuvokia ir nežino. Kartais jau ir aš nespėju tų puslapių per savaitę perskaityti. Antradienis – Seimo posėdžių diena, kai darbas prasideda apie 9 ryto, o baigiasi apie 6. Trečiadienį ryte – Audito komiteto posėdis, vakare – Europos reikalų komiteto posėdis. Tarp jų – Neįgaliųjų komisija. Čia tokia diena, kai mes posėdžiaujame. Ar tai yra prasminga? Kartais labai, kartais visiškai ne“, – apie savo darbą pasakojo A.Maldeikienė.

Seimo narė pridūrė gerai išmananti visų politinių partijų rinkimų programas. Ir, jos akimis, tai yra paprasčiausias „melų rinkinys“. Ji teigė, kad ne visi Seimo nariai supranta savo paskirtį: vieni ateina dirbti savo darbų, o kiti „tik mirksėti akelėmis“.

Paklausta, ar dažnai ginčijasi su kitais parlamentarais, teigė, jog sunku kalbėti su tais, kurie nieko nesupranta.

„Kad tu galėtum ginčytis, reikia turėti su kuo tai daryti. Seimo problema – kad nėra su kuo. Nes sunku ginčytis su vaiku apie ekonomiką, kuris niekada negirdėjo tokio žodžio. Tai arba vaikas, kai yra iš sveikos šeimos, domisi ir klausia, kas tai yra. Bet čia yra kitas dalykas, žmogus turi žinoti, kad nežino. Tokių Seimo narių yra keletas, jie ateina manęs paklausti apie ekonomiką. Bet dažniausiai žmogus turi interesą – ateina sutvarkyti savo interesų“, – sakė parlamentarė.

Ji priminė, kad šiame Seime apie 60 procentų parlamentarų turi verslą ir juo, anot A.Maldeikienės, rūpinasi. „Daugiausia ginčijuosi su tais, kuriuos gerbiu. Daugeliu atvejų galiu ginčytis su Ingrida Šimonyte. Bet kaip ginčytis su žmogumi, kuris nieko neišmano? Kai jau labai užknisa, galiu pasakyti, kad nuo manęs jis pasitrauktų“, – Žinių radijo laidoje pasakojo parlamentarė.

Paklausta apie emocionalumą, A.Maldeikienė teigė, kad jei politikas jo nebeturi, jam už nugaros greičiausiai stovi viešųjų ryšių atstovai.

„Politikas savaime yra konfliktas, nes tu, tarkime, dalijiesi bendrus pinigus. Bet emocijos yra gėris, ne protas, o emocijos. Nors labai dažnai žmonės kalba, kad su ta A.Maldeikiene būtų kaip ir gerai, bet „nėra vidinės kultūros“, – pasakojo ji. 

Seimo narė sakė, kad komentarais jos įskaudinti jau praktiškai neįmanoma. „Esu tiek apie save komentarų prisiskaičiusi, kad kartais atrodo, jog praktiškai neįmanoma. Aš truputį net bijau prarasti tą autentišką reakciją, kai skaitai, jog esi išsigimėlė“, – pasakojo ji prisimindama, kad skaityti komentarus apie save po paskelbtos žinios apie savo skyrybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.