Kandidatą į žemės ūkio ministro postą S. Skvernelis paskelbs pirmadienį

Premjeras Saulius Skvernelis kalbėdamas „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ atskleidė, kad jau pirmadienį prezidentei Daliai Grybauskaitei pateiks naujojo žemės ūkio ministro kandidatūrą. Nors neatskleidė, kam siūlys užimti ministro kėdę, sakė, tai žmogus nesusijęs su žemės ūkio verslu. 

Saulius Skvernelis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Saulius Skvernelis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2018, 8:32 AM

Kandidatas yra, preliminariai suderintas, bet tikrasis pokalbis bus pirmadienį, kai bus oficialus susitikimas. Žmogus ne iš Seimo, iš išorės, kuris ministerijai įneš gyvumo, naujumo. 

Neslėpsiu, kad paieškoje svarbi partijos ir frakcijos (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos – Aut.) pozicija pozicija. Vienas iš kriterijų, kad asmuo neturėtų tiesioginių interesų su žemės ūkiu, tai yra išpildyta“, – kalbėjo ministras pirmininkas. 

Ministras Bronius Markauskas apie pasitraukimą iš posto paskelbė kiek daugiau nei prieš savaitę. 

Tuo tarpu vis dar neaišku, kas užims Teisingumo ministerijos vadovo kėdę, iš kurios ministrė Milda Vainiutė pasitraukė kone prieš du mėnesius. 

Tyrimui nepritartų

S.Skvernelis taip pat kalbėjo ir apie paskutiniu metu garsiai minimą šalies vadovės ir korupcijos byloje įtariamo Eligijaus Masiulio susirašinėjimą. Premjeras sakė, kad situacija nėra maloni, tačiau apie daugiau kalbėti turėtų pati D.Grybauskaitė. 

Visgi, jis skeptiškai vertina pasigirdusius svarstymus, kad tokie laiškai prezidentei gali kainuoti postą: „Tikrai nemanau, kad tai nieko tokio, bet ar apkaltai yra pagrindo, šnekėti būtų anksti. Tai yra privatus susirašinėjimas tarp politikų, kuris keistu būdu pateko į viešumą.“

Anot jo, laiškai atskleidžia tikrus politikos užkulisius ir jis mano, kad visuomenė turi tai žinoti. Visgi, ministras pirmininkas pabrėžė, kad tai yra tik dalis susirašinėjimo, o pamačius viską, nuomonės gali keistis. 

Premjeras taip pat nepritaria siūlymui tikrinti visų Seimo narių elektroninius paštus: „Kokius mes turime tikslus? Tai pakankamai sena, kelerių metų istorija. Jei matome teisinių pagrindų tam, tai galime tirtume, bet jei tirti tik dėl to, kad tirti, tai ne. Įsukti visas valdžias į tokią spiralę valstybėje nenaudinga.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.