Aiškėja, kas gali tapti naujuoju žemės ūkio ministru

Po Žemės ūkio ministro Broniaus Markausko atsistatydinimo dvi ministerijos liko be vadovų. Portalas lrytas.lt primena, kad teisingimo ministerijos galvos ieškoma jau kelis mėnesius.

 G. Surplys įvardytas kaip galimas kandidatas į žemės ūkio ministro postą.<br> VRM nuotr.
 G. Surplys įvardytas kaip galimas kandidatas į žemės ūkio ministro postą.<br> VRM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2018, 10:36 AM

Tuo tarpu, ketvirtadienio vakarą „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“, premjeras Saulius Skvernelis patikino, kad kandidatas į Žemės ūkio ministrus jau yra išrinktas.

„Šioje situacijoje, kuri susiklostė po žemės ūkio ministro Broniaus Markausko veiklos, yra noras, kad žemės ūkio ministras neturėtų jokių sąsajų su žemės ūkio verslu. Toks žmogus ir bus pasiūlytas“ , – teigė jis.

Portalą lrytas.lt pasiekė žinia, kad galimai tas kandidatas, nesusijęs su žemės ūkio verslu, – dabartinis Vidaus reikalų ministerijos viceministras Giedrius Surplys. Esą tokia pavardė nuskambėjo frakcijos nariams, o tokia kandidatūra pasirinkta ir dėl to, kad šis politikas turi derybininko įgūdžių. Tai pravers derantis dėl ES paramos.

Vyriausybė dar nekomentuoja

Penktadienį su pačiu viceministru susisiekti nepavyko. Vidaus reikalų ministerijos atstovas spaudai Karolis Vaitkevičius sakė, kad šiuo metu jis yra Jurbarke, todėl situacijos nekomentuos. 

Premjero Sauliaus Skvernelio atstovas spaudai Tomas Beržinskas penktadienį naujienų portalui lrytas.lt sakė, kad Vyriausybė kol kas šio klausimo nekomentuoja. „Mes kol kas nekomentuosime. Ir laikysimės tos pačios tradicijos – paviešintas kandidatas bus tik tada, kai bus suderinta su Prezidentūra“, – sakė jis. Premjero atstovas spaudai taip pat patikino, kad planai nesikeičia – kandidatas į žemės ūkio ministrus turėtų būti pristatytas pirmadienį.

Ilgametė patirtis politikoje

G.Surplys priklauso Valstiečių ir žaliųjų partijai. Kaip rašoma Vyriausiosios rinkimų komisijos puslapyje, jis – 36 metų žemaitis, gimęs Plungėje. Šiuo metu gyvena Vilniuje, Pavilnyje. 1998 m. baigė Plungės „Ryto“ vidurinę mokyklą, kurioje tvyrojo laisvės ir kūrybiškumo dvasia. Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto Europos studijų magistras ir Jungtinės Karalystės Birmingamo universiteto diplomatijos magistras. Galimybę baigti magistrantūrą Anglijoje įgijo 2003 m., laimėjęs Britų tarybos „Chevening“ stipendiją. Vidaus reikalų ministerijos įsteigtame Jungtiniame techniniame sekretoriate 10 metų dirbo komunikacijos vadovu.

2012–2015 m. buvo Prezidentės Dalios Grybauskaitės kalbų rašytojas. 2009 m. ėjo užsienio reikalų ministro Vygaudo Ušacko patarėjo pareigas. Taip pat yra dirbęs Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos dėstytoju, dienraščio „Lietuvos žinios“ pasaulio naujienų korespondentu, LRT televizijos laidos „Būk artistas!“ vedėju ir laidos „Ant palangės“ redaktoriumi.

Mokydamasis mokykloje taip pat lankė šachmatų treniruotes klube „Bokštas“. Du kartus tapo Lietuvos berniukų vicečempionu ir atstovavo Lietuvai Europos vaikų šachmatų pirmenybėse. Du kartus buvo Plungės rajono šachmatų čempionas. Yra intelektinio žaidimo „Auksinis protas“ trečiosios vietos laimėtojas. Jis vedęs, su žmona Lina augina du vaikus: sūnų Faustą ir dukterį Elžbietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: apie ką tarėsi ir dėl ko susitarė koalicinė taryba?