S. Skvernelis žada dar didesnes staigmenas: kalbėsime ne tik apie „MG Baltic“

Premjeras Saulius Skvernelis „LRT radijo“ eteryje sakė, kad pirmadienį išslaptinta Valstybės saugumo departamento informacija apie koncerno „MG Baltic“ veiklą, dar pateiks staigmenų.

Milda Vainiūtė, susitiko su premieru, Saulius Skvernelis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Milda Vainiūtė, susitiko su premieru, Saulius Skvernelis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-08 08:08, atnaujinta 2018-05-08 08:14

„Šita medžiaga yra skirta Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui. Jie atlieka didelį, plačios apimties tyrimą. Ir birželio 1 dieną turi būti pateiktas išvadų projektas. Tada bus galima remtis išvadomis, bet kol kas, laikas nuo laiko, neslapta informacija, tačiau skirta tik konkrečiam adresatui, tampa diskusijų objektu gerokai anksčiau, nei kad turėtų“, – „LRT radijo“ eteryje kalbėjo premjeras.

S.Skvernelis teigė, kad jo turimomis žiniomis, išvadose turėtų būti minima ne tik „MG Baltic“.

„Manau, kad Lietuvos žmonės turi teisę žinoti visa tai, kas vyko Lietuvoje per paskutinius porą dešimtmečiu, todėl tas tyrimas ir buvo pradėtas. Šitoje medžiagoje, kuri buvo paviešinta, yra minima viena įmonė. Tačiau man žinoma, kad tikrai bus ne viena tokia bendrovė“, – antradienio ryte žadėjo premjeras.

Jis taip pat pritarė ir Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovo Vytauto Bako minčiai, kad visos išvados turi būti išslaptintos ir viešai prieinamos. Premjeras šią mintį argumentavo tuo, kad „žmonės privalo žinoti“.

Paklaustas apie tai, kaip asmeniškai vertina politikų ir verslo subjektų bendradarbiavimą, premjeras sakė, kad to išvengti neįmanoma. „Bet toks ryšys turi būti aiškiai įvardintas. Verslas turi interesus ir turi juos turėti. Bet jie turi būti daromi demokratinės šalies principais. Blogai, kai juos bandoma spręsti po kilimu“, – situaciją vertino jis.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad tyrimas, kurį atlieka Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, bandė išsiaiškinti verslo įtaką politikams. V.Bako teigimu, tyrimas jau yra baigtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.