Prezidentė paskyrė G. Surplį žemės ūkio ministru

Prezidentė Dalia Grybauskaitė paskyrė Giedrių Surplį žemės ūkio ministru. 

Giedrius Surplys<br>T.Bauro nuotr.
Giedrius Surplys<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2018, 10:12 AM, atnaujinta May 8, 2018, 10:15 AM

Pirmadienį ryte jis susitiko su šalies vadove. Prezidentė su G.Surpliu aptarė situaciją žemės ūkyje, nemažai dėmesio pokalbio metu skirta žemės įsigijimo skaidrinimo klausimams, Nacionalinei mokėjimo agentūrai (NMA). Kalbėta ir apie žemdirbių savivaldą. Aptarta, kad reikia peržiūrėti ministerijai pavaldžių įstaigų funkcijas, aptartas konsolidavimas. 

„Turiu partijos palaikymą, turiu premjero palaikymą. Kiek žinau, renkantis kandidatą, buvo įvertintas mano gebėjimas klausytis, mano gebėjimas tartis ir strateginis mąstymas“, – kalbėjo G.Surplys, pridurdamas, kad jo pirmoji praktika studijų metais buvo būtent Žemės ūkio ministerijoje. 

G. Surplys iki 2017 metų pradžios, kai tapo vidaus reikalų viceministru, yra dirbęs prezidentės D. Grybauskaitės kalbų rašytoju, užsienio reikalų ministro Vygaudo Ušacko patarėju, Lietuvos karo akademijos dėstytoju. Jis su „valstiečiais“ kandidatavo į Seimą 2016 metų rinkimuose, 11 metų dirbo vyresniuoju komunikacijos vadovu viešoje įstaigoje Jungtinis techninis sekretoriatas.

G. Surplys Lietuvoje yra studijavęs politikos mokslus, o Jungtinės Karalystės Birmingemo universitete – diplomatiją. Vidaus reikalų ministerijoje G. Surplys buvo atsakingas už regionų plėtrą, Europos Sąjungos finansinės paramos lėšų administravimą, asmens dokumentų išrašymą ir migraciją. Iki birželio dirbsiantis žemės ūkio ministras Bronius Markauskas apie atsistatydinimą paskelbė, kai sulaukė kritikos dėl šeimos ūkininkavimo aplinkybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.