E. Gentvilas: „Liberalai nėra paklusnus koncerno vaikas“

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas kreipiasi į Valstybės saugumo departamentą (VSD), kad būtų atskleista pažymoje esanti informacija. Tai, kas įvyko prieš dešimtmetį yra svarbi praeitis, tačiau VSD pažymoje kalbama apie iki šiol „MG Baltic“ koncerno daromą įtaką politikams. Tai, kas vyksta šiandien ir yra svarbu šiandien. Tik dabar imantis veiksmų galima sustabdyti tolimesnę koncerno įtaką politiniame lauke.

Eugenijus Gentvilas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Eugenijus Gentvilas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2018, 2:26 PM

„Viskas, kas pažymoje yra juoda, turi tapti vieša. Jei kažkas turėjo drąsos nutekinti pažymą žiniasklaidai, reikalauju VSD turėti drąsos atskleisti užslaptintas vietas. Ši pažyma yra per daug svarbi visuomenei ir visam politiniam pasauliui. Nusipelnėme ne dozuotai gaunamos informacijos, o visko iškart. Galbūt kažkam naudinga yra slėpti tas vietas, tačiau tikri liberalai siekdami absoliutaus skaidrumo reikalaujame atverti tą Pandoros skrynią. Į mus valosi batus, nelaukiant teismo yra daromas politinis vertinimas nepaliekant liberalams nei teisės, nei galimybės suprasti, kas vyksta už nugaros. Negalime žinoti to, ko nežinome – atskleiskite užtušuotas vietas“, – reikalauja partijos pirmininkas E. Gentvilas.

Liberalų sąjūdis nėra paklusnus koncerno vaikas

VSD paviešintoje pažymoje liberalai linksniuojami kaip neva koncerno „projektas“, „dukterinė įmonė“ ar „vaikas“. Jei partija vadinama koncerno vaiku, tuomet tai – be tėvų augęs neklaužada, pats mokęsis gyventi ir priimdavęs savarankiškus sprendimus. Liberalai visose situacijose elgėsi priešingai nei būtų norėję šio neklaužados vaiko „įtėviai“.

„Esame nustebę VSD atskleista informacija – o kiek dar jos nežinome. Dabar akivaizdu, kad buvo bandoma daryti įtaką tam neklusniam vaikui, kurio galva buvo pramušta laisve ir stereotipų laužymu. Akivaizdu, kad buvo bandoma kištis į partijos vidinį gyvenimą ir kad dalis buvusių bendražygių susigundė neaiškiu saldainiu iš nepažįstamo dėdės kišenės. Tačiau neklusnus vaikas elgėsi ne taip, kaip norėjo saldainių dėdės ar paklusnūs berniukai, o taip, kaip norėjo jis pats – Seimo balsavimai dėl kelio rekonstrukcijos ar greitųjų kreditų įstatymo tai tik paliudija. Galiausiai, Liberalų sąjūdis ir 2009-aisiais, ir 2014-aisiais prezidento rinkimuose palaikė Dalią Grybauskaitę, kuri tikrai nebuvo koncerno favoritė“, – primena E. Gentvilas.

Kaip dabar galima suprasti, koncernas priekabiavo ir prie kitų partijų, dalindamas saldainius paklusniems jų berniukams. Krūvos jų neatsispyrė nemokamiems gardumynams, deja, tokių buvo ir tarp liberalų.

„Apmaudu, kad taip nutinka, tačiau augantis vaikas atsijoja nuo savęs netinkamus draugus ir gyvena toliau. Neklaužados liberalai visuomet elgėsi priešingai, nei norėjo buvę prasti bendražygiai ar saldainių dėdės. Pastarieji patys renkasi, kam ką duoti – sąžiningi politikai atsisako, o norėję prisisprogti dalino pažadus atgal, tačiau suvaldyti neklusnaus vaiko pajėgūs nebuvo. Grupelė paklusnių berniukų galbūt norėjo daryti įtaką visai partijai. Tačiau jie nebuvo tokie galingi, kokiais juos galvojo esant koncerno dėdės ar kokiais jie galvojo, kad yra patys. Jei užslaptinta pažyma turi daugiau kulkų liberalams – mes norime, kad jos iššautų“, – piktinasi E. Gentvilas.

Savarankiškas ir niekam nepaklusnus Liberalų sąjūdis nevykdė jokių užsakymų ir atsiriboja nuo tuos užsakymus vykdžiusių buvusių bendražygių. Išliksime principingi ir pastebėję bet kokius korupcinio pobūdžio veiksmus partijos viduje imsimės priemonių jiems užkardyti. „Savų“ berniukų tarp liberalų nėra – neginsime susitepusių Liberalų sąjūdžio narių, o pasitikėsime teisėsauga.

Liberalų sąjūdis iš neklusnaus vaiko užaugo į drąsų žmogų, besidžiaugiantį savo 8000 laisvos dvasios bendražygiais ir atstovaujantį savo rinkėjų interesus. Liberalų sąjūdis nežaidė galios žaidimų ir nemanipuliavo rinkėjų pasitikėjimu, nesame nei koncerno vaikas, nei kažkieno kariauna.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.