Pakaunės krašte menininkai raižys įspūdingas skulptūras motoriniais pjūklais

Neveronyse (Kauno r.) rengiamos neįprastos tarptautinės skulptorių varžybos – į rankas jie paims ne kaltus, o motorinius pjūklus. Menininkų sukurtos medžio skulptūros papuoš įvairias pakaunės krašto vietas.

 Neveronyse medžio skulptūras kur menininkai iš dešimties užsienio šalių.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Neveronyse medžio skulptūras kur menininkai iš dešimties užsienio šalių.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Neveronyse medžio skulptūras kur menininkai iš dešimties užsienio šalių (nuot. skulptorius R.Uždravis).<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Neveronyse medžio skulptūras kur menininkai iš dešimties užsienio šalių (nuot. skulptorius R.Uždravis).<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-05-10 10:27

Neveronių miestelyje medžio skulptūras kurs 22 skulptoriai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Ukrainos, Vokietijos, Rusijos, Anglijos, Škotijos ir Argentinos. Dauguma jų – įvairių tarptautinių varžybų laureatai arba prizininkai.

Tarptautinis drožybos motopjūklais čempionatas prasidės ketvirtadienį ir vyks keturias dienas.

„Tikiu, kad tai bus gražus Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio įprasminimas“, – sakė šio renginio globėjas, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Užsienio menininkus į Lietuvą atvykti pakvietė Neveronyse įsikūrusio klubo „Steel Beavers“ („Plieno bebrai“) vadovas Andrius Vosylius. Šis klubas rengia čempionatą kartu su Kauno rajono savivaldybe.

Dauguma meistrų kūrinių, vaizduojančių gyvūnus, augalus, mitologines būtybes liks Neveronių gyvenvietėje. Dalis skulptūrų bus pristatytos į Akademijos, Rokų ir kitas Kauno rajono seniūnijas.

„Varžybų metu bus kuriamos skulptūros pagal atskirtų miestelių tematiką – pavyzdžiui, Ežerėlyje yra kunigaikštis, tad šalia jo tikriausiai atsiras ir žirgas.

Aš kursiu gandro skulptūrą, kuri papuoš Neveronis. Šio miestelio herbas – juodasis gandras“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo vienas čempionato organizatorių, kaunietis Raimondas Uždravis.

Drožėjai dalyvaus ir greitojo pjovimo varžybose, kurių metu gimusias skulptūras bus galima įsigyti čia pat įvyksiančiame aukcione.

Čempionato uždarymo metu sekmadienį miestelyje bus surengta šventė, apdovanoti gražiausių darbų autoriai, šurmuliuos amatininkų mugė, koncertuos grupė „16 hz“ ir Martynas Kavaliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.