Gabrielius Landsbergis pritaria, kad VSD medžiaga būtų paskelbta be užtušuotų vietų

Viešai pasirodžius Valstybės saugumo departamento (VSD) dokumentui, kuriame, lyg filmo scenarijuje, aprašoma, kaip koncernas „MG Baltic“ bandė užvaldyti valstybę, politikai pradėjo reikalauti, kad būtų išviešinta dokumente įslaptinta informacija.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2018, 11:38 AM

Daugiau nei 20-ies lapų dokumente gausu juodų dėmių, kuriomis paslėpti kai kurie faktai – vardai, pavardės, partijų ar įstaigų pavadinimai. Premjeras Saulius Skvernelis pareiškė, kad tai, kas slepiasi po juodomis dėmėmis, turėtų būti paviešinta.

„Premjeras mano, kad visa tyrimo medžiaga turi būti pateikta visuomenei, išviešinta, ir sieks, kad tai būtų padaryta“, – BNS sakė premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Apie tai, kad užtušuotos VSD dokumento vietos turėtų būti paviešintos, penktadienį tiesioginėje transliacijoje kalbėjo ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis Gabrielius Landsbergis.

„Manau, kad tai padaryti būtų labai svarbu. Kyla klausimai, kodėl tos dalys yra užtušuotos. Aš suprantu, kad Valstybės paslapčių įstatymas sako, kad kai kurių dalykų negalima atskleisti, jei jie gali pakenkti vykstančiam tyrimui, atskleisti metodiką, kuria naudojantis specialiosios tarnybos atlieka tyrimus ir pan. Tačiau, kartais gali susidaryti įspūdis, kad dalis informacijos nepaviešinta selektyviai“, – kalbėjo konservatorių lyderis.

Jis sakė manantis, kad reikia kreiptis į VSD su klausimu, ar tikrai visos užtušuotos dokumento vietos yra užtušuotos, nes to reikalauja įstatymas ir ar nėra tokių teksto dalių, kurios slepiamos dėl tam tikrų, numatomų politinių priežasčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.