VTEK ragina aplinkos viceministrą išslaptinti interesų deklaracijoje nurodytus asmenis

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) paragino aplinkos viceministrą Dalių Krinicką išslaptinti devynis privačių interesų deklaracijoje nurodytus asmenis, tačiau jis kol kas tai daryti atsisako, antradienį paskelbė naujienų portalas delfi.lt.

Aplinkos ministerija<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aplinkos ministerija<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2018, 7:37 AM, atnaujinta May 15, 2018, 9:47 AM

Anot portalo, deklaracijos priede „Ryšiai su fiziniais asmenimis“ kaip interesų konfliktą galinčius kelti asmenis D. Krinickas nurodė savo pusbrolį, motinos brolį, studijų bendrakursį bei bendrakursę, buvusį dėstytoją, bendraklasę, žmonos brolį, taip pat jos buvusį sutuoktinį bei žmonos pusseserės pažįstamą.

„VTEK vertinimu, visi anksčiau paminėti viceministro deklaruoti asmenys nepriskirtini ypatingiems asmens duomenims. Todėl komisija kreipėsi į viceministrą D. Krinicką, nurodydama patikslinti privačių interesų deklaraciją taip, jog viešintini duomenys nebūtų pažymėti kaip ypatingi asmens duomenys“, – naujienų portali nurodė laikinasis VTEK vadovas Saulius Katuoka.

Aplinkos viceministras teigė asmenų tapatybes įslaptinęs, nes jų vardų ir pavardžių viešinimas gali prieštarauti įstatymams. D. Krinickas sako papildomai kreipęsis į VTEK, kad ji atsakytų į šį klausimą: „Gavęs VTEK atsakymą, priimsiu sprendimą dėl deklaracijoje nurodytų asmenų vardų ir pavardžių viešinimo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.