Konservatorių kerštas gadina valstiečių darbą

Antradienį, kai Seimo plenarinio posėdžio metu parlamentarai balsavo prieš vadinamosios „Agrokomisijos“ sukūrimą, Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcija nusprendė, kad jie traukiasi iš LRT veiklą tiriančios komisijos. BNS naujienų agentūrai konservatorė Agnė Bilotaitė teigia, kad toks sprendimas buvo priimtas todėl, kad dvigubi standartai konservatoriams nėra priimtini. 

LRT komisijos posėdis Seime.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
LRT komisijos posėdis Seime.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
LRT komisijos posėdis pirmininkas Arvydas Nekrošius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
LRT komisijos posėdis pirmininkas Arvydas Nekrošius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-05-16 08:30

Nors ir pasitraukus konservatorių atstovams, komisijoje žmonių buvo užtektinai – 8, kai kvorumui reikia 7 parlamentarų. Visgi, trečiadienio rytą komisijos posėdis truko apie 10 minučių. Nes susirinkusių parlamentarų tinkamam posėdžio darbui neužteko.

Komisijos pirmininkas valstietis Arvydas Nekrošius posėdžio metu teigė, kad trūksta 3 žmonių.

„Konservatorių atstovai nusprendė nedalyvauti posėdžiuose. Raštiškai to neturime, turime tik žodinį informavimą. Šiandien posėdyje taip pat neturime 3 žmonių – vienas yra komandiruotėje, vienas yra informavęs, kad negali atvykti, o trečiojo dar laukiame, gal dar pasirodys. Šiam momentui neturime kvorumo, todėl siūlyčiau pereiti į pasitarimą“, – sakė A.Nekrošius. Tuo posėdis ir pasibaigė.

Jis, antradienį reaguodamas į žinią apie konservatorių pasitraukimą BNS teigė, kad komisijos darbo tai netrukdys. LRT veiklą tiriančios Seimo komisijos vadovas „valstietis“ A.Nekrošius tokį konservatorių sprendimą pavadino „eiliniu kerštavimu“.

Trečiadienį posėdyje turėjo pasirodyti „Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija“ TV programų direkcijos direktorius Aldaras Stonys, Administravimo ir veiklos vystymo departamentoTurto valdymo skyriaus vadovo pareigas laikinai einantis Rolandas Jokšys.

LRT veiklos tyrimo komisija inicijavo būtent valdančioji valstiečių partija.

Seime praėjusių metų pabaigoje „valstiečių“ iniciatyva buvo pradėtas tyrimas dėl LRT finansų.

Komisijos iniciatoriai teigė norintys išsiaiškinti, ar nacionalinis transliuotojas tinkamai leidžia biudžeto lėšas. Kritikai šios komisijos sudarymą vadino politiniu spaudimu žiniasklaidai.

Komisijai pavesta nustatyti, ar LRT iš prodiuserių perkamos paslaugos atitinka rinkos kainas, ji nagrinėja LRT pirkimus, vadovybės struktūrą.

Grupė parlamentarų yra kreipęsi į Konstitucinį Teismą, kad šis įvertintų, ar komisijos sudarymas nepažeidžia Konstitucijoje įtvirtintų žodžio laisvės principų. Tyrimo metu pasikeitė LRT vadovybė.

Pasibaigus ankstesnio LRT vadovo Audriaus Siaurusevičiaus antrajai kadencijai, generaline direktore kovo mėnesį buvo išrinkta Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

LRT šiuo metu valdo tris televizijos kanalus, tris radijo programas, naujienų portalą. Valstybės asignavimai nacionaliniam transliuotojui šiais metais siekia 36,5 mln. eurų. Tai yra didžioji dalis nacionalinio transliuotojo biudžeto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?