Petras Gražulis išmestas iš „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos

Panašu, kad Seimo narys Petras Gražulis prisikalbėjo. Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai nusprendė, kad jiems su skandalinguoju parlamentaru – nepakeliui. Tai naujienų portalui lrytas.lt patvirtino partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis. 

Petras Gražulis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Petras Gražulis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Remigijus Žemaitaitis<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis<br>T.Bauro nuotr.
Petras Gražulis.<br>T.Bauro nuotr.
Petras Gražulis.<br>T.Bauro nuotr.
Petras Gražulis ir Dainius Gaižauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Petras Gražulis ir Dainius Gaižauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-05-17 10:23, atnaujinta 2018-05-17 13:23

Anot jo, sprendimas pašalinti P.Gražulį iš frakcijos priimtas dėl Seimo nario elgesio: frakcijos nuomonės negerbimo, kolegų žeminimo. 

„Susirinko frakcijos nariai ir įkūrė naują frakciją tuo pačiu pavadinimu, tik jau be P.Gražulio. Dėl pastovaus nesuderinamumo sprendimų, projektų, nederamo elgesio frakcijoje su kolegomis, frakcijos seniūnu ir partijos pirmininku“, – komentavo R.Žemaitaitis. 

Politikas sakė, P.Gražulis nuolat žemino kitus frakcijos narius, juos koneveikė, nepaisė kitų ir frakcijos nuomonės.

„Jei frakcija priimdavo sprendimą ką nors palaikyti ar ne palaikyti, tai jis visada padarydavo priešingai. Tą patį padarė dėl urėdijų ir pan. Toks elgesys nėra priimtinas normaliai vakarietiškai politinei partijai“, – kalbėjo „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis. 

P.Gražulį išmetus iš frakcijos, joje liko septyni nariai: R.Žemaitaitis, Ona Valiukevičiūtė, Juozas Imbrasas, Vytautas Kamblevičius, Rimas Andrikis, Kęstutis Bartkevičius, Algimantas Dumbrava. 

P.Gražulis informuotas nebuvo

P. Gražulis BNS sakė apie „tvarkiečių“ sprendimą performuoti frakciją nebuvęs informuotas.

„Man jie nieko nesakė ir aš nieko nežinau. Man frakcija minėjo, kad nebesu (narys – BNS), bet nei į tą pasitarimą manęs kvietė, nei ką“, – BNS sakė P. Gražulis.

„Jei čia R. Žemaitaičio frakcija, jo politikai aš nepritariu, tiesiai galiu pasakyt, nemanau, kad čia bus didelis nuostolis“, – „tvarkiečių“ sprendimą dėl pašalinimo vertino parlamentaras.

Jis sakė bent kol kol kas būsiąs Seimo narių Mišrios grupės nariu, prie kitos frakcijos nesijungsiąs, nes vis dar priklauso „Tvarkos ir teisingumo“ partijai.

„Esu laisvas Seimo narys, kviečia visos frakcijos, bet kol kas aš esu partijos narys, ir tas klausimas, mano nuomone bus keliamas ir partijos valdyboje. Jei partija nuspręs, kad aš tikrai nereikalingas, jokių problemų“, – kalbėjo Seimo narys.

Dėl narystės kol kas neaišku

R.Žemaitaitis teigė, kad kol kas P.Gražulio narystės „Tvarkos ir teisingumo“ partijoje sprendžiamas nėra, tačiau sulaukta skundų dėl jo veikimo prieš partiją. 

„Dėl jo narystės – yra gauti keletas skundų Drausmės komisijoje dėl jo elgesio prieš partiją. Manau, kad komisija gal savaitės bėgyje rinksis ir kažką rekomenduos“, – sakė partijos pirmininkas. 

Teigia, kad jautė P.Gražulio spaudimą 

Išplatinatame frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ pranešime, rašoma, kad šį sprendimą politikai priėmė ketvirtadienio ryte.

„Gegužės 17 d. rytiniame frakcijos posėdyje frakcijos nariai priėmė sprendimą likti opozicine frakcija bei pakeisti frakcijos sudėtį, toliau Seime dirbant be Petro Gražulio. Matydami procesus, vykstančius valstybėje, kuomet didžiausios valdančiosios frakcijos vadovas kartu yra ir vienas stambiausių verslininkų Lietuvoje, „Tvarka ir teisingumas“ nemato kito pasirinkimo, kaip tik laikytis nuo kadencijos pradžios nubrėžtos trajektorijos – būti konstruktyvia opozicija“, – rašome išplatintame pranešime.

Jame taip pat rašoma, kad frakcija nuolat jautė parlamentaro P.Gražulio spaudimą tapti valdančiųjų neoficialiu priedu.

„Yra pozicija ir opozicija, tarpinio varianto nėra. Šiandien Seime matome situaciją, kuomet lenkų frakcija yra tarsi neoficialus priedas prie valdančiųjų. Į tokią situaciją mus mėgino stumti ir dabar jau nebe frakcijos narys Petras Gražulis, tačiau, pakeisdami frakcijos sudėtį, priėmėme principingą ir kategorišką sprendimą, kuris parodo, kad giname pamatinius demokratijos principus ir nebėgame nuo atsakomybės“, – savo nuomonę pranešime išreiškė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

Jame taip pat teigiama, kad „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija nepasidavė destruktyviems kai kurių politikų žingsniams ir ardomajai veiklai. „Matome, kad su kiekviena diena valdančiųjų gretos vis mažėja. Dabar jie bando mus įvelti į tokią situaciją, kuomet pažadėję kažką mažesnių frakcijų atskiriems nariams „žvejoja“ reikalingus balsus posėdžių salėje. Kadangi nesame sulaukę jokių valdančiųjų signalų ir kvietimo tartis, liekame tvirta opozicine jėga“, – kalbėjo frakcijos seniūnas Vytautas Kamblevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.